Izbori u gradskim i općinskim podružnicama IDS-a

Predsjedništvo umaške podružnice
Predsjedništvo umaške podružnice

Prošloga su mjeseca IDS-ovci diljem Istre bili vrlo aktivni, ali uglavnom su se bavili sami sobom. Na dnevnom su im redu, naime, bili unutarstranački izbori u općinskim i gradskim podružnicama.

Uz nova lokalna rukovodstva birani su i fiducijari tj. članovi partijskog sabora koji će uskoro izabrati "centralni komitet" te članovi predsjedništava zajednica podružnica.

U skladu sa stranačkim statutom podružnice su isticale i svoje kandidate za najviše funkcije - predsjednika stranke, potpredsjednike, članove središnjeg predsjedništva i drugih tijela. Donosimo sažetak dijela do sada održanih izbornih skupština.

NEDEŠĆINA: Za predsjednika ponovno je izabran Patricij Načinović, a u predsjedništvo podružnice još i Feruccio Bernaz, Nenad Radičanin, Petra Bertović, Lorena Blašković, Srećko Kos, Vitalijano Beletić, Valter Golja, Silvano Vlačić, Feručo Černjul, Dean Bastijanić, Irena Franković te općinski načelnik Gianvlado Klarić.

PIĆAN: Silvan Juran i dalje ostaje predsjednik, a članovi predsjedništva su još Miroslav Jelenić, Livio Vretenar, Branko Kolić, Dorijano Brenko, Mauricio Brenko, Danijel Težak, Marčelo Težak, Boris Bilić te pićanski načelnik Ivan Franković po funkciji

UMAG: Daglas Koraca novi je predsjednik podružnice, zamijenio je na toj funkciji Marinka Blaževića koji ostaje u gradskom predsjedništvu, a uz njih su izabrani su i Dario Makovac, Denis Muminović, Roberta Lakošeljac, Slaven Paić, Sunita Prodan Benolić, Fabio Jeličić, Tomislav Raca, Arden Sirotić, Mladen Fabris, Edvin Demark i Gabrijela Đukes Bašić.

MOTOVUN: Na dužnosti predsjednika podružnice Sagnina Bellinija zamijenio je Marčelo Kaligari, a u predsjedništvu su još Klaudio Ivašić, Nikola Tarandek, Neven Beletić, Emilio Močibob, Boris Sega i Loris Beletić.

MARČANA: Dugogodišnji član stranke i aktualni općinski vijećnik Denis Diković izabran je za novog predsjednika podružnice umjesto Ferucia Radolovića. U predsjedništvu s Dikovićem su i Predrag Pliško, Diego Biljuh, Maurizio Maurel, Tanja Radeka, Darko Petrić, Robert Čalić, Maja Percan i općinski načelnik Marijan Kostešić. , te fiducijari Bojan Šarić i Indira Ruba te njihovi

VODNJAN: Filip Macan ponovo je izabran za predsjednika podružnice, a u predsjedništvu su i Tedi Chiavalon, Davor Pinzan, Moris Ivančić, Andrea Manzin, Stanislav Rojnić, Moira Drandić, Slobodan Draković, Željko Vučerić, Barbara Ljevar i Silvija Faris. Vodnjanski ideesovci su za glavnog tajnika stranke predložili dosadašnjeg Tedija Chiavalona, a za novog predsjednika Borisa Miletića iz Pule

MEDULIN: Marko Zlatić jednoglasno je izabran za predsjednika podružnice zamijenivši Darka Lorencina. Za članove predsjedništva su izabrani Vili Rosanda, David Gerlič, Sonja Sacco, Branka Baraković Vitomir Pap, Mirna Mihovilovič, Edvino Štifanić, Daniele Kumar, Simeone Ukotić i Dario Verbanac.

BALE: Damir Pastrovicchio nastavlja obavljati dužnost predsjednika podružnice, a za članove predsjedništva izabrani su i Cristian Bissi, Claudio Dellabernardina, Tatijana Gačina, Silvano Modrušan, Željko Bilić, Ellen Pastrovicchio, Alen Dragan i Milivoj Popović

KANFANAR: Anton Modesto ponovno je izabran za predsjednika podružnice, a u predsjedništvu su još Evelino Marić, Kristijan Burić, Arđeo Peteh i Danijel Bastijančić.

NOVIGRAD: Dugogodišnjeg predsjednika podružnice Vladimira Torbicu na toj je dužnosti zamijenila Katarina Nemet. Za članove predsjedništva istom su prigodom izabrani Michelle Babić, Franko Červar, Eleonora Kotiga Vaš, Dijana Lipovac, Leonardo Palčić, Sergio Stojnić, Miloš Šverko i Andrea Zancola, a po funkciji  s njima je i gradonačelnik Anteo Milos. Za jednu pod potpredsjednica IDS-a kandidirana je Roberta Lakošeljac, a Torbica za člana središnjeg predsjedništva. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter