Izbor predsjednika HDZ-a: Na listiću - samo Karamarko

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izašao je u nedjelju glasovati na unutarstranačkim predsjedničkim izborima, ali kako nije htio sam sebi dati glas, to je umjesto njega učinio njegov sin Martin. Karamarko je jedini kandidat za predsjednika stranke na predsjedničkim izborima koji će se u stranci po prvi puta održavaju po principu "jedan član - jedan glas".

"Neću glasati sam za sebe, jedini sam kandidat i nije dobro da glasam sam za sebe", kazao je Karamarko novinarima na izbornom mjestu u središnjici zagrebačkog HDZ-a u Gundulićevoj ulici. Izrazio je žaljenje što nije imao protukandidata, podsjetivši da je prije četiri godine za predsjednika stranke izabran u konkurenciji od pet kandidata.

Karamarko smatra da su današnji izbori demonstracija demokracije jer su i mnogi političari koji su vodili velike stranke u Europi bili u situaciji da budu jedini kandidati za stranačke predsjednike. Na iborima svoj glas do 19 sati može dati više od 207 tisuća članova HDZ-a. Nakon zatvaranja birališta u Središnjici HDZ-a bit će organiziran doček izbornih rezultata, a obraćanje predsjednika HDZ-a očekuje se u 21 sat. (H)


Podijeli: Facebook Twiter