Izbor najboljeg: Messi, Iniesta ili Ronaldo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Barcelonin dvojac Lionel Messi i Andres Iniesta, te prva zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo finalisti su izbora za najboljeg nogometaša svijet kojeg od 2010. zajednički organiziraju Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i France Football.

Na listi se prvotno nalazilo 23 imena, a ime pobjednika doznat ćemo na svečanosti 7. siječnja 2013. godine u Zürichu. Pravo glasa su imali izbornici i kapetani 209 reprezentacija širom svijeta, kao i 49 dopisnika France Footballa.

FIFA i France Football zajednički dijele nagradu 'FIFA Ballon d'Or' od 2010. godine, a u obje dosadašnje godine pobjednik je bio Messi. Omaleni 'Gaučo' je bio najbolji i 2009. u pojedinačnim izborima i Fife, te France Footballa.

Messi je ove godine stigao do brojke od 82 gola i još mu nedostaju tri kako bi dostigao rekord Nijemca Gerda Mullera. U dresu Barcelone je osvojio Kup Kralja, a argentinsku reprezentaciju sigurno vodi prema plasmanu na SP 2014.

Iniesta je ove godine sa reprezentacijom Španjolske bio prvak Europe, dok je u dresu Barcelone osvojio Kup Kralja. Ronaldo je predvodio Real Madrid do naslova prvaka Španjolske, dok je s portugalskom reprezentacijom stigao do polufinala europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter