Izbjegnut odgovor o dovršetku "Drosine"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dovršetak gradskog stadiona "Aldo Drosina" napreduje predvidenom dinamikom, receno je na za novinare organiziranom obilasku nove zapadne tribine. Posteljica pomocnog terena i onog za zagrijavanje skoro je dovršena i ubrzo ce se izgraditi zidovi i montažna tribina velikog pomocnog terena, dok ce se umjetna trava na njega postaviti u finalnoj fazi, da se ne bi oštetila.

Zbog još nedefiniranih odnosa vezanih uz garaže na rubu prostorija bivšeg rukometnog kluba odgodeno je njihovo rušenje, koje je bilo predvideno za petak, no ocekuje se da bi iduceg tjedna i taj dio posla trebao biti odraden.

"Nisam meteorolog pa se necu baviti prognozama. Gradevinski radovi imaju rok 90 dana i trebaju biti okoncani 14. rujna. Nakon toga ostat ce opremanje stadiona i kompletiranje ostalih nabava.

Tek kada sve kompletiramo, uputit cemo zahtjev za uporabnu dozvolu", izbjegao je Mario Peruško, ravnatelj javne ustanove Pula sport, koja u ime Grada vodi projekt, odgovoriti na novinarsko pitanje o dovršetku "Drosine" i igranju utakmica na njemu.

Time je dovedeno u pitanje igranje prvih utakmica na "Drosini" najavljeno za listopad, a valja podsjetiti i na cinjenicu da se stadion gradi od 1994.

Od nadzornika Saše Cusa iz Constructa-Inženjeringa doznali smo da ce za 10-ak dana poceti izrada preostala dva temelja za reflektore stadiona, nakon cega ce se postavljati stupovi. Za 20-ak dana pocet ce gradnja konstrukcije krovišta nove zapadne tribine, koja ce jedina na stadionu biti natkrivena.

Za mjesec i pol trebala bi stici sva oprema za unutrašnjost te tribine. Za medije je rezerviran studio i dvorana za konferencije te 24 mjesta u kabinama na tribini, smještenim iznad VIP prostora. Od ostalih radova pri kraju je najteži dio sanacije tribina. Travnjak, koji pulska nogometna javnost pamti po lošemu, u potpunosti je saniran.

Obilazak zapadne tribine organizirao je Peruško, iako nije jasna poanta, s obzirom na to da je tribina izgradena prije šest mjeseci, a prezentirane informacije bile su vec poznate ili barem ocekivane.


Podijeli: Facebook Twiter