Izbjegavao vozilo, pogodio vozaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U stravicnoj prometnoj nesreci koja se dogodila na 41. kilometru autoceste Zagreb - Rijeka, samo kilometar i pol udaljenom od naplatnih kucica u Karlovcu, poginuo je 46-godišnjak iz Zagreba, dok je teško ozlijedena njegova 38-godišnja suvozacica.

Nesretnom vozacu »mercedesa« zagrebackih registarskih oznaka je, prema jednoj od verzija, na vijaduktu Drežnik pukla stražnja lijeva guma na automobilu. U trenutku kad se zaustavio, vjerojatno kako bi je promijenio, na njega je naletio »hyundai« šibenskih registracija.

O koliko se snažnom udarcu radilo, svjedoci cinjenica da je 46-godišnjak preletio nekoliko metara širok usjek izmedu dva vijadukta i završio odbacen na suprotni kolnicki trak, koji vodi u pravcu Zagreba. Poginuo je na mjestu, dok je njegova suvozacica s teškim tjelesnim ozljedama prebacena u bolnicu.

Prema onome što se moglo vidjeti na mjestu nesrece, vozac »hyundaia« je, pokušavajuci izbjeci sudar s automobilom, naglo skrenuo ulijevo i udario vozaca koji je bio uz odbojnik vijadukta, da bi kasnije desnim prednjim krajem udario i u »mercedes«. Vidno potreseni vozac ispricao je kako se zaustavljeni auto samo odjednom stvorio ispred njega, te kako ga je želio izbjeci.

Prema drugoj verziji, na »mercedesu« nije pukla guma, vec mu je otpala u vožnji, s obzirom da je kotac pronaden stotinjak metara dalje od mjesta nesrece. Što se ustvari dogodilo i koji je razlog zbog kojeg je 46-godišnji Zagrepcanin na ovako bizaran nacin izgubio život, trebao bi utvrditi istražni sudac Ivan Perkovic.

S obzirom da se zbog nesrece ocevid jucer obavljao na oba smjera, promet autocestom izmedu Rijeke i Zagreba bio je prilicno uspren. Prometovalo se samo jednom trakom sa svake strane. (Damir KUNDIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter