Izbio šaht sa strujom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na raskrižju rovinjske Carere s Ulicom De Amicis, nedaleko od restorana Calisona, u ponedjeljak oko 21.30 sati došlo je do izbijanja šahta ispod kojeg se nalaze elektricni kablovi i kanalizacija. Policiju su o izbijanju šahta u 21.30 izvijestili vatrogasci, a na mjestu dogadaja su osim policije došli i djelatnici HEP-a.

Ocevidom je utvrdeno da je došlo do izbijanja šahta visoko i niskonaponske struje, ali nisu pronadeni tragovi gareži ili taljenja cijevi, kazala je glasnogovornica PU istarske Nataša Rogic Jukopila.

- Rovinjski vatrogasci su nakon ocevida, oko 22.50 sati isprali oborinsku i fekalnu kanalizaciju, kazala je ona.



Od gradana koji stanuju uz ovo raskrižje saznali smo da se nije cula eksplozije, ali su primijetili da je došlo do izbijanje šahta. Buduci da je nedavno bila zacepljena kanalizacija na ovom dijelu ulice, cemu je uzrok ubacivanje gradevinskog materijala u cijevi, gradani i obrtnici koji ovdje posluju su povezali ta dva dogadaja. Medutim, od zapovjednika Javne vatrogasne jedinice Edija Medice saznajemo da se radi o energetskom šahtu, kroz koji prolaze samo elektricni kablovi.

- Nakon što smo došli na lice mjesta otvorili smo sve šahtove i mjerili koncentracije plinova. Instrumenti su pokazali da se samo u onom koji je iskocio bilo plina. Do njegove eksplozije, koja nije prouzrocila nikakvu štetu, došlo je vjerojatno zbog iskrenja u obližnjem ormaricu za struju, ciji se poklopac takoder otvorio, kaže Mendica.

Rovinjski vatrogasci su radi predostrožnosti do sitnih nocnih sati ispirali ovaj i susjedne šahtove. Ni tada ni kasnije instrumenti više nisu ustanovili prisutnost plinova. Jucer su pregledane sve kotlovnice na okolnom podrucju, benzinska pumpa i morska obala, ali ni na jednom mjestu nije utvrdeno propuštanje energenata.


Podijeli: Facebook Twiter