Izbacili ga iz škole zbog brkova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marca Greya (13) izbacili su iz škole u britanskom Blythu jer se zbog preosjetljive kože nije htio obrijati. Naime, dermatolog mu je rekao da priceka sa brijanjem jer bi mu moglo izazvati bolne upale, pa je Marc pustio brkove. Uprava škole zakljucila je da je djecak tako prekršio stroga pravila o izgledu.

"Nisu ga smjeli izbaciti jer je samo slijedio roditeljske savjete. Želimo da skinu crnu mrlju s njegova imena", rekao je Marcov tata Peter (53). Problemi sa školom poceli su u ožujku prošle godine kada su nastavnici naredili starijem sinu Ryanu (15) da se obrije. Mladic je to odbio jer su mu roditelji i dermatolog rekli da bi mu to moglo dodatno pogoršati probleme s aknama. Ipak, dogovorili su se sa školom da ce se Ryan brijati jednom tjedno.

"Situacija se nakon toga smirila i mislili smo da je to iza nas!", kaže Peter. No tri tjedna nakon ljetnih praznika, Ryana su privremeno izbacili iz škole jer se nije obrijao. Ryanova majka odnijela je u školu nalaz od dermatologa u kojem se mladicu preporucuje da se ne brije, no škola je zahtijevala da ga pregleda njihov lijecnik.

U prosincu je zatim za stalno iz škole izbacen Marc. Roditelji se sada pokušavaju na višim instancama izboriti da ga vrate u školu. Kada su izbacili Marca, Peter i supruga Mandy ispisali su Ryana i treceg sina Scotta (17) s Akademije Bede, javlja Daily Mail.


Podijeli: Facebook Twiter