Izazvao tučnjavu pa pucao iz plinskog pištolja

(Ilustracija)
(Ilustracija)

Trojica muškaraca, 41-godišnjaka iz Karlovca te 32-godišnjaka i 19-godišnjaka s porečkog područja, koja su se u noći s nedjelje na ponedjeljak potukla na porečkom Šetalištu Antona Restovića, a izgred začinili pucnjavom iz plinskog pištolja, bit će sankcionirana zbog narušavanja javnog reda i mira, a vinovnik okršaja i zbog kršenja Zakona o oružju.

Kako je izvijestila PU istarska, trojica muškaraca pod utjecajem alkohola najprije se sukobila na benzinskoj postaji u Poreču, gdje su vikali a potom razmijenili više udaraca. Nakon toga, 41-godišnjak i 32-godišnjak su se udaljili, no oko 4 sata 19-godišnjak ih je nazvao i zatražio da se nađu na Šetalištu Antona Restovića. Tamo je pak najmlađi muškarac izvadio plinski pištolj i ispalio nekoliko hitaca prema 32-godišnjaku, nakon čega mu je 41-godišnjak uspio oduzeti pištolj i zadržati ga do dolaska policije.

Policija je utvrdila da 19-godišnjak neovlašteno posjeduje plinski pištolj i streljivo, kao i da je počinio druge prekršaje iz Zakona o oružju. Naime, nabavio je oružje C kategorije, a nije ga prijavio u roku od osam dana, pištolj nije čuvao i nosio sukladno zakonskim odredbama, nosio ga je dok je bio pod utjecajem alkohola, oružje je učinio vidljivim na javnom mjestu, tj. nosio ga je tako da uznemirava druge građane, nije pozorno rukovao oružjem i upotrijebio ga je na javnom mjestu. Pored toga, oružje C kategorije je zabranjeno koristiti za uznemiravanje, napad i nanošenje ozljeda. (M. VUKŠIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter