Izazovi suvremenog gospodarstva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Odjelu za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirkovic" pri Sveucilištu Jurja Dobrile u Puli danas je svecanim otvaranjem zapocela peta medunarodna znanstvena konferencija pod nazivom "Entrepreneurship and Macroeconomic Management: Reflections on the World in Turmoil", koja ce trajati do 26. ožujka.

- Konferencija je okupila više od 150 znanstvenika iz Italije, Velike Britanije, Njemacke, Estonije, Litve, Latvije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Nizozemske, Saudijske Arabije, SAD, te sa svih hrvatskih sveucilišta koji ce predstaviti gotovo stotinu znanstvenih radova, kazala je predsjednica organizacijskog odbora Kristina Afric Rakitovac.

U fokusu ovogodišnje konferencije su izazovi s kojima se suocavaju suvremeno gospodarstvo i ekonomska znanost u vremenima previranja, odnosno gospodarstvo koje u uvjetima globalizacije i stalnih mijena mora pronaci održiv nacin raspolaganja i upravljanja resursima. Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvo Predsjednika Republike i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Na svecanom otvorenju uzvanike je pozdravio župan Ivan Jakovcic i gradonacelnik Pule Boris Miletic, a konferenciju je otvorio izaslanik predsjednika Ive Josipovica, prof. dr. sc. Boris Cota. Uvodna su izlaganja održali ugledni znanstvenici svjetskog glasa, Soumitra Kumar Sharma i Guglielmo Maria Caporale.

Ova se konferencija, koja se odvija na engleskom jeziku te je otvorena za javnost, nadovezuje na dugogodišnju tradiciju Odjela ekonomije organiziranja znanstvenih konferencija Susreti na dragom kamenu.


Podijeli: Facebook Twiter