Izašao zadnji broj tabloida News of the World

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanski tabloid News of the World, u vlasništvu medijskog magnata Ruperta Murdocha, koji se našao u središtu velikog skandala s prisluškivanjem brojnih poznatih osoba, u nedjelju je izašao posljednji put s nakladom od 5 milijuna primjeraka i naslovnicom koja je kolaž najpoznatijih izdanja lista i na kojoj piše "Hvala i zbogom!".

"Nakon 168 godina konacno smo rekli tužno, ali ponosno zbogom 7,5 milijuna citatelja", stoji u podnaslovu.

Izdavac News International je prošli tjedan objavio namjeru da zatvori list u jeku optužbi o telefonskim prisluškivanjima i hakiranju SMS poruka javnih licnosti, poput glumaca i drugih celebrityja, kraljevske obitelji, žrtava otmice i teroristickih napada, politicara i sportaša. Novinari su navodno špijunirali telefonske razgovore i poruke više od 4.000 Britanaca.

Protiv jednog od najpopularnijih tabloida u Velikoj Britaniji ustali su i britanski parlament te premijer David Cameron koji je cijeli slucaj nazvao velikim skandalom ne samo novinara i tiska, nego i policije i politicara.

Bivši urednik tabloida News of the World, Andy Coulson, koji je u petak uhicen zbog tog skandala, do sijecnja ove godine je bio glasnogovornik upravo premijera Camerona. Privedeni Coulson je izjavio da za vrijeme svog urednickog mandata nije znao za hakiranja i prisluškivanja.


Podijeli: Facebook Twiter