Izašao novi album God.Namea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojni fanovi grupe God.Name s nestrpljenjem su docekali današnji izlazak njihovog drugog nosaca zvuka "Krugovi", u izdanju Aquarius Recordsa, koji se na policama CD shopova našao cetiri godine nakon prvijenca "Moje rijeci".

Porecko-vrsarski rokeri u korijenima su ostali vjerni svom klasicnom izricaju, ali, kako kaže njihov glasnogovornik, gitarist i autor svih skladbi Kristian Macinic, nadogradili su ga šireci muzicke horizonte i istražujuci nove sfere
glazbenog stvaralaštva.

U ovu su se novu avanturu otisnuli pod producentskom palicom izuzetno kreativnog kompozitora i producenta Ivana Arnolda, Porecana sa zagrebackom adresom, koji je svoje carobne prste upleo i u neke od aranžmana, a valja istaknuti i vrlo zanimljiva i poticajna gostovanja na pojedinim pjesmama.

Putem su malo izmijenili i posadu, u kojoj se Kristianu, vokalu Feriju Božinovicu, gitaristu Danielu Krevatinu i basistu
Albertu Liovicu pridružio rovinjski bubnjar mlade generacije Zoran Milan, koji svira i u pratecem bandu Franka Krajcara, nakon što su istupili njegov prethodnik Mladen Pisak i drugi basist Valter Klaric.

- Rezultat našeg rada je cudnovat album u kojem ima puno više elektronike nego ranije, s deset stvari ful razlicitih ugodaja, od žestokog do akusticnog, otkriva Macinic.

Drugaciji zvuk posebno dolazi do izražaja u prvom singlu "Dno" (snimljenom i u engleskoj verziji, pod naslovom "Life") s mladim i perspektivnim hip-hoperom Silk Flowom, koji svojim angažiranim tekstom progovara o posljedicama odavanja porocima društva, te u trip-hopovskoj "Nema trikova", plodu suradnje s renomiranom poreckom glazbenicom ?anom Šegon.

Dodir sa za mnoge neprežaljenom ?aninom grupom Kultura tu ne prestaje jer u "Krugovima" je uhvacen i drugi njen istaknuti clan Danijel Damjanovic (koji je sudjelovao i u "Mojim rijecima", aranžirajuci drugi singl "Jutra") te izvodi gitaristicki solo u pjesmi "Kiša" zajedno s Igorom Beleticem koji danas svira s njim.

"Dno", "Kiša" i "Druga istina" mocnije su, energicnije komponente albuma, "Nema trikova" i "Sinonimi" zalaze u mracnije atmosfere, "Sav moj svijet", "Netko drugi" i "Savršen dan" odišu mirnijim tonovima, dok su "Krugove", klasicni primjer radio friendly pjesme, svi koji su je culi jednoglasno proglasili najboljom pa ce nakon sezone s dobrim razlogom postati drugi singl.

Cjelokupni materijal snimljen je u Kristianovom domu i studiju vrsarske udruge Gruv, a miksao ga je i masterizirao Suad Cokljat u Indigo Audio studiju u Zagrebu, producent prvog albuma Kulture. God.Name se sad spremaju za snimanje spota za pjesmu "Dno", koja ce istovremeno izaci u hrvatskoj i engleskoj verziji. Kamere ce se upaliti iduceg
vikenda u plesnoj sali u Svetom Lovrecu, za što Opcini upucuju zahvalu za susretljivost.

Režiju potpisuje Kristian Macinic, koji se pobrinuo i za fotografije i dizajn "Krugova", a snimanja ce se prihvatiti Nenad
Šimunic, porecki fotograf i clan Kluba amaterske fotografije iz Svetog Lovreca, u suradnji s kojim ce spot i ugledati svjetlost dana.

Informacije o God.Nameu i novom albumu moguce je naci na obnovljenoj web-stranici www.god-name.com, koja donosi linkove za njihov profil na Facebooku, Myspaceu i drugim društvenim mrežama.


Podijeli: Facebook Twiter