Izabrani radovi u "Batani"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U galerijskom prostoru Centra vizualne umjetnosti "Batana" u subotu je otvorena izložba Medunarodnog salona digitalne fotografije Osijek. Kako je u pozdravnoj rijeci istaknuo Mladen Boljkovac, predsjednik Centra, rijec je o izložbi koja se vec dva desetljeca uprilicuje i u rovinjskoj galeriji i jedna je od centralnih fotografskih dogadanja u Batani.

- Dio je naših programskih dogadanja te se kao takva nalazi i na popisu najznacajnih u kalendaru zbivanja. Ove se godine izložba, odnosno njen manji dio preselio u Rovinj iz Osijeka, te publika, uz videoprojekciju, može pogledati i stotinjak izabranih fotografija, rekao je Boljkovac.

Od v.d. voditeljice galerije Marjane Bacelj, doznajemo da su predstavljene fotografije odabir clanova CVU Batana. Naime, izložbu Medunarodnog salona digitalne fotografije Osijek cini 697 autora iz 40 zemalja svijeta, odnosno nešto manje od tri tisuce fotografija, pa je i razumljivo da je samo manji dio, odnosno njih 110 predstavljeno u Batani. Sve su fotografije podijeljene u dvije teme: slobodnu i kreativnu.

S galerijskih se zidova tako predstavljaju pustinjski, snježni, planinski i ostali pejzaži, zaposleni i ljudi u pokretu. Priroda i svijet divljine kao i brojni portreti djece i starijih osoba. Takoder, na mnogim se fotografijama nalaze i zanimljivi detalji svijeta koji nas okružuje. Dio Medunarodne izložbe digitalne fotografije može se razgledati naredna dva tjedna.

Zanimljivosti radi, prenesimo i to da je sam cin otvorenja izložbe, ciji je glavni pokrovitelj Hrvatski foto savez, a organizator Foto klub Osijek i CVU "Batana", Boljkovac iskoristio i da se osvrne na clanak u novinama te istakne da nije istina da se novo vodstvo pokušava riješiti ili je protiv bivšeg voditelja Batane.

Bacelj je u kratkim crtama predstavila smjernice buduceg rada galerije i Centra naglasivši da ce okosnica zbivanja biti rad s mladim i talentiranim ljudima, zaljubljenicima u fotografsku umjetnost.


Podijeli: Facebook Twiter