Izabrani najbolji recepti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odabirom najzanimljivijih recepata koje su citatelji poslali u proteklih tjedan dana završila je mini nagradna igra Glasa Istre u kojoj petero sudionika nagradujemo poklon-paketima zdrave hrane i domacih proizvoda malih proizvodaca.

Nagradeni su Ksenija Gortan iz Labina, J. Rakovca 8, Emil Buric iz Pule, Palisina 110, Jasminka Brcic iz Višnjana, Zagrebacka 15, Olivera Dundovic iz Rovinja, M. Krleže 22 i Marijana Blažincic iz Gornje Zdencine pokraj Jastrebarskog, Kralja Tomislava 14.

Pored toga, citateljicu Milenu Gregoric Ušic iz Marcane, Marcana 468, nagradujemo knjigom popularnog kuhara Stephana Macchija te druženjem s njim na Sajmu knjiga u Puli.

Troclana komisija kojom je predsjedala Vesna Medvedec, "prva kuharica" Glasa Istre i autorica nedavno objavljene kuharice "Istarska tradicijska jela, sezonska i blagdanska", pregledala je mnoštvo pristiglih recepata. Odabir nagradenih nije bio ni lagan ni jednostavan.

Zakljucili smo da ste skloni domacim starinskim jelima, spravljate rado folpe, njoke, šugo, šparuge, ali i povrtne juhe od broskve, slanutka i poriluka, punite melancane, pecete riblju musaku, slažete gotovo nemoguce, meso i ribu...

Medu sudionicima nagradne igre bilo je i vrlo kreativnih, koji su poslali niz fotografija i objašnjenja postupaka izrade slastica, koje izgledaju kao prava mala remek-djela.

Na koncu, spomenimo da su recepti stigli s raznih istarskih adresa, ali i iz Zagreba, Rijeke, Vinkovaca i Jastrebarskog.

Poklon-paket kojim nagradujemo pet najboljih recepata sadrži domace kekse, marmelade, žitarice, cajeve, eko-med, med s cokoladom, pcelinje proizvode, bakalar i još puno ukusnih delicija.

S obzirom na vaš interes, ovakvih ili slicnih nagradnih igara bit ce još, sudjelujte u njima i citajte nas i dalje.


Podijeli: Facebook Twiter