Izabrani finalisti festivala "Pula pjeva"

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Pred punom dvoranom Dječjeg kreativnog centra u subotu je održana poluzavršnica 2. Dječjeg pjevačkog festivala "Pula pjeva". Sudjelovalo je ukupno 29 kandidata osnovnoškolskoga uzrasta, a u završnicu je ušlo njih 11, odnosno pet u kategoriji od prvog do četvrtog razreda i šest iz viših razreda osnovne škole. Oni su se pridružili izravno plasiranim kandidatima iz srednjih škola, kojih je  sedam. Finale, koje će se održati 2. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu su izborili: Olivia Malbon, Anastasya Bulatova, Sky Leček Beever, Valnea Bulić, Ivan Chiavalon, Ivona Dominković,

Nika Bosusco, Valentina Spajić, Aya Leček Beever, Klaudija Tukić,

Marco Cuccurin, Miriam Hichri, Maja Šebelić, Jana Fočak, Gloria Marić, Nola Jusufi, Mila Ledinski i Elena Krizmanić.

Stručni žiri je, saznajemo, ocjenjivao prema kriterijima: intonacija, vokalna izvedba i scenski nastup te je na temelju tih kriterija ocijenio i opći dojam. Ocjenjivalo se ocjenama od 1 do 10. Svaki natjecatelj mogao je osvojiti maksimalno 40 bodova po članu što ukupno iznosi 160, a sami bodovi će se prema traženju natjecatelja dostaviti na osobni e-mail.

Članovi Stručnog žirija bili su: Sabina Vidulin, docentica na Muzičkoj akademiji pri Sveučilištu Jurja Dobrile, Emanuela Pinzan-Chivalaon, profesorica glazbene kulture u OŠ Vodnjan, Gabrijela Galant Jelenić, pjevačica pulskog sastava Nola i Aleksandar Kajtez, slide gitarist i tekstopisac pulskog sastava Delta blues gang. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter