Izabrani dobitnici nagrade "Dražen Petrović"

Motkaš Ivan Horvat najuspješniji je mladi sportaš (Dorian Horvat/CROPIX)
Motkaš Ivan Horvat najuspješniji je mladi sportaš (Dorian Horvat/CROPIX)

Odbor za izbor i proglašenje dobitnika nagrade "Dražen Petrović" za 2012. godinu donio je odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrade koja se od 2007. godine odjeljuje darovitim mladim sportašima i ekipama za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj.

U konkurenciji sportašica nagradu je dobila taekwondašica Mateja Kunović, koja je ove godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u egipatskom Sharm El Sheiku, dok je najuspješnijim sportašem proglašen skakač s motkom Ivan Horvat koji je osvojio srebrnu medalju Svjetskom juniorskom prvenstvu u Barceloni. Pored toga, Horvat je trenutno drugi na svjetskoj i prvi na europskoj juniorskoj rang listi u skoku s motkom, a nastupio je na Olimpijskim igrama u London 2012, gdje je bio najmlađi član hrvatske ekspedicije.

U ekipnoj konkurenciji nagrada je pripala hrvatskoj juniorskoj stolnoteniskoj reprezentaciji u sastavu: Lea Rakovac, Matea Jeger, Ivana Tubikanec i Ida Jazbec, koja je osvojila treće mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu u austrijskom Schwechatu.

U muškoj konkurenciji nagradu je dobila hrvatska juniorska košarkaška reprezentacija koju čine: Marko Proleta, Tomislav Gabrić, Karlo Lebo, Jakov Mustapić, Lovro Demo, Dario Šarić, Mislav Brzoja, Dominik Mavra, Antonio Črnjević, Daniel Zovko, Marin Marić, Karlo Žganec. Košarkaši su europskom prvenstvu U-18 osvojili zlatnu medalju.

Najvećom nadom hrvatskog sporta proglašena je judašica i aktualna europska kadetska prvakinja Brigita Matić, dok je isti naslov u konkurenciji sportaša pripao strijelcu Anti Krišti koji je bio drugi na Europskom juniorskom prvenstvu.

Sukladno Pravilniku Mateja Kunović i Ivan Horvat dobit će novčane nagrade u iznosu od 20.000 kuna bruto, dok će svaki član ženske i muške ekipe dobiti po 2.000 kuna bruto. Novčana nagrada za najveće nade hrvatskog sporta iznose 15.000 kuna bruto.

Nagrada "Dražen Petrović" dobitnicima će biti uručena10. rujna 2012. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter