Izabrane naj pjesme Festivala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Festival dječje pjesme "Voci nostre", razveselio je svojim 46. izdanjem posjetitelje u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta "Ante Babić" Umag, među kojima su malim pjevačima došli zapljeskati i Furio Radin, predsjednik Talijanske unije, Maurizio Tremul, predsjednik Izvršnog vijeća Talijanske unije te Mauro Jurman, dogradonačelnik Grada Umaga.

U natjecateljskoj kategoriji sudjelovalo je 13 skladbi u izvedbi malih pjevača koji su prisutne oduševili svojim scenskim nastupom, promovirajući na sjajan način imena Zajednica Talijana Labina, Kopra, Novigrada, Fažane, Rijeke, Izole ("P.P. degli Ughi"), Galižane, Materade, Pule, Rovinja, Umaga, Vižinade i Zagreba. Peteročlani žiri je u tijesnoj konkurenciji izvršio odabir tri najbolje skladbe. Treće mjesto pripalo je maloj Puležanki Anasophie Šljukić i pjesmi "Perche' la domenica e' rock", drugo mjesto osvojila je skladba u izvedbi Paule Sušilo i Viktorije Hrvatin "Artisticamente" koje su predstavljale ZT Labin, a duet se dva puta i razveselio jer je njihova pjesma izabrana i kao "Najsimpatičnija skladba" večeri. Pobjednice 46. Festivala "Voci nostre" su Aurora Galović i Emma Kalokira iz Zajednice Talijana Rijeka, izvedbom skladbe "Sullo schermo quel cuore non c' e'".

Furio Radin je izvođačima čestitao i zahvalio na kreativnosti koju su pokazali nošeni zanosom nesputane djece, a Tremul je pohvalio zavidnu organizaciju manifestacije kojom su Zajednice Talijana Istre i Rijeke još jednom potvrdile da su najproduktivnije Zajednice Talijana koje okupljaju, i pri kojima djeluju Talijani u svijetu. Organizator festivala bila je Talijanska unija, a pokrovitelj Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije i Savjet za nacionalne manjine. Obradu pjesama potpisali su Leonardo Klemenc i Vlado Benussi, a voditeljice festivala Bruna Alessio, s TV Kopra i Rosanna Bubola, glumica iz Talijanske drame, s krilima leptira na svojim leđima, poletnim duhom, dale su najljepši "okvir" ovoj predblagdanskoj raspjevanoj slici. (S. BOSNIĆ, snimio A. HLAJ)


Podijeli: Facebook Twiter