Izabrana nova predsjednica zajednice Bošnjaka Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Bošnjakinje i Bošnjaci su probudeni u Republici Hrvatskoj u ocuvanju maticnog ili nacionalnog identiteta i na tom se planu bilježi kvalitetan uspon. Vjerujem da ce i ova Nacionalna zajednica Bošnjaka grada Pule dati svoj dostojan doprinos takvim kretanjima.

Na tom planu svi imamo puno obveza", rekao je saborski zastupnik Nedžad Hodžic na izbornoj skupštini Nacionalne zajednice Bošnjaka (NZB) Pule, koja je održana u pulskom Domu hrvatskih branitelja i gdje je za novu predsjednicu izabrana Almira Gradašcevic-Raimovic. Skupštini je uz pedesetak clanova bilo nazocno više uzvanika, a medu njima Emina Kaltak, predsjednica Županijskog vijeca bošnjacke nacionalne manjine, Marino Roce, predsjednik HDZ-a Istre, don Ivo Boric i ostali.

Zahvaljujuci se na povjerenju novoizabrana predsjednica Gradašcevic - Raimovic, naglasila je da udruga bez sumnje ima buducnost, a djelovat ce na više podrucja. Osnovni sadržaj djelatnosti NZB-a Pule je zaštita i afirmacija nacionalnih prava Bošnjakinja i Bošnjaka, upoznavanje i njegovanje kulture i obicaja Bošnjaka, sudjelovanje na strucnim i znanstvenim tribinama, organiziranje kulturno-umjetnickih priredbi i manifestacija, briga za ocuvanje prirode i zdrave covjekove okoline te suradnja s udrugama ostalih etnickih i nacionalnih manjina i zajednica RH.

Istaknula je da su vrata udruge otvorena svim ljudima dobre volje bez obzira na stranacku, religijsku ili neku drugu pripadnost. Posebno se obratila mladim ljudima i pozvala ih da se ukljuce u udrugu i da pokažu koliko su sposobni i spremni svojim angažiranjem pridonijeti ostvarenju vrijednih projekata koje ce pokrenuti Bošnjakinje i Bošnjaci Pule.
Na skupštini su dodijeljene zahvalnice dosadašnjem predsjedniku Sadiku Muminovicu za angažiranost te don Ivi Boricu za potporu u radu i razvoju udruge. (A. CABARAVDIC)


Podijeli: Facebook Twiter