Iza rešetaka zbog napada na policajca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadesetjednogodišnji Puljanin koji je napao policajca završio je u nedjelju oko 21 sat u pritvorskoj jedinici Policijske uprave istarske, dok su dvojica njegovih vršnjaka uhicena, sankcionirana na Prekršajnom sudu zbog narušavanja javnog reda i mira pa su potom puštena.

Suzana Sokac iz PU istarske izvijestila je da su u nedjelju oko 4.40 sati policajci u Stankovicevoj ulici zatekli trojicu mladica koji su pod poprilicnim utjecajem alkohola vikali i narušavali javni red i mir. Premda su ih policajci pokušali smiriti, mladici su nastavili s drskim ponašanjem, a kada je 27-godišnji policajac radi utvrdivanja identiteta zatražio osobne dokumente jednog od njih ovaj je to odbio te pokušao pobjeci.

Dvadesetsedmogodišnji policajac pokušao je mladica sprijeciti u bijegu ali ga je tada drugi mladic uhvatio oko vrata te su sva trojica pala na tlo. Pri padu je policajac ozlijedio ruku, a u pomoc su mu priskocile kolege pa su dvojica mladica uhicena.

Treci je 21-godišnjak iskoristio gužvu i pobjegao u stan u Stankovicevoj pa je s prozora vikao na policiju. Kako ga roditelji nisu uspijevali smiriti, obzirom je bio pod utjecajem alkohola, policijski službenici uhitili su i njega te su trojica Puljana privedeni u prostorije Policijske postaje Pula.

Kriminalistickim istraživanjem policija je utvrdila da su trojica mladica pocinila prekršaj narušavanjem javnog reda i mira na osobito drzak nacin, dok je 21-godišnjak koji je policajca uhvatio oko vrata osumnjicen za kazneno djelo sprecavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti. (M. Ko.)

 


Podijeli: Facebook Twiter