Iza kulisa novog spota Dogme

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska grupa Dogma imala je pune ruke posla sa snimanjem novog, treceg po redu, videospota za pjesmu "A1" s njihovog posljednjeg albuma "3". Iako je svih ovih dana u Puli kiša nemilice padala, subotnji dan, kad se i snimalo, ipak je, što se vremenskih prilika tice, išao na ruku clanovima Dogme. Snimalo se na karting-stazi Green Gardena, koja je ujedno i najveca u Europi. Clanovi benda - pjevac Sandro Pettener, gitarist Davorin Poropat, basist Zoran Stojkovic i bubnjar Tonci Pavlinovic - vozili su se u malim karting-jurilicama te su jedini akteri spota.

Skladba "A1" govori o pozitivnom ritmu i adrenalinskom kretanju kroz život što govore i stihovi "Budi se, pokreni se, ovaj ritam za nas stvoren je". Spot je snimao Zoran Mikletic uz tehnicku potporu Borisa Plastica i Medvid produkcije, a Mikletic je ujedno uz Dogmu idejni nositelj ovog projekta. Dojmove sa snimanja otkrio nam je Sandro Pettener.

- Bilo je interesantno snimati jer je lokacija zaista atraktivna i odlicno smo se zabavili. Mi kao grupa ipak predstavljamo generaciju mladih i energicnih ljudi pa smo to htjeli prenijeti i na ovaj videospot, a karting-staza se pokazala kao idealna lokacija za prenošenje te poruke. Inace, nitko od nas prije snimanja ovog spota nije se okušao u vožnji kartinga, a dojmovi su - odlicni, to je cisti adrenalin!, kaže Pettener.

Premijera spota je u planu za 19. studenog, no Pettener istice da postoji mogucnost i da se spot premijerno prikaže nešto kasnije, tocnije 26. studenog u VIP Music Clubu. Inace, Dogma je u utorak snimala u studiju 10 Hrvatske televizije koncert koji ce biti emitiran uskoro u sklopu emisije Garaža, a tocan datum ce se uskoro znati.


Podijeli: Facebook Twiter