Iz vikendica ukrali skupe klima uređaje i tuš

Milan Hranj pokazuje mjesto gdje su bile smještene vanjske jedinice klima uređaja
Milan Hranj pokazuje mjesto gdje su bile smještene vanjske jedinice klima uređaja

Nepoznati počinitelj je tijekom tjedna u mjestu Fuškulin iz dvije vikendice u vlasništvu njemačkih državljana ukrao dvije vanjske jedinice klima uređaja i tuš ukupne vrijednosti oko 40 tisuća kuna.

Porečka policija je obavila očevid, a vlasnici su obaviješteni o krađi. Naime, bračni par koji posjeduje obje vikendice prošle je godine u istom razdoblju također pokraden. Lani je također nepoznati počinitelj provalio u jednu od vikendica i ukrao 5 unutarnjih jediniaca klima uređaja.

Za vrijeme očevida kod vikendice smo zatekli čuvara Milana Hranja iz Mugebe i policajca, koji je obavljao očevid. Čuvar nam je kazao da je to već druga krađa u godini dana i da je prevršilo svaku mjeru. Hranj je zadužen za redoviti obilazak obiju vikendica i kontrolu stanja dok su vlasnici odsutni. Vjeruje da je u krađi bilo više od jednog počinitelja jer su vanjske jedinice teške i jedna ih osoba zasigurno nije mogla sama odnijeti.

Nakon prošlogodišnje krađe u veljači ili ožujku ugrađena su protuprovalna vrata, rešetke na prozorima, alarmni sustav i dodatna pojačanja na otvorima kuće. Sad je teže ući u vikendicu, ali su zato ukrali ono što je bilo dostupno vani, kaže nam Hranj.

Naglašava da su stranci razočarani iako su svjesni da je krađa i provala bilo i dešavaju se svugdje. Ukradene unutarnje jedinice klima uređaja vlasnici su bili primorani kupovati u Italiji, a sada su im ukradene vanjske po koje će morati opet u Italiju i platiti svaku po 16 tisuća kuna.

Vanjski tuš koji je bio pored bazena također je malo skuplji te će i za nabavku novoga trebati izdvojiti oko 6.500 kuna. Policija je tijekom očevida pronašla tragove obuće i mjesto kuda su nosili klime te druge dokaze koji će vjerojatno biti korisni tijekom istrage i otkrivanja počinitelja.

Hranj se nada da će porečka policija ući u trag počiniteljima i uhititi ih, a da će vlasnici vikendica odahnuti i ne doživljavati šokove. (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter