Iz Ubera tvrde da je povećan broj verbalnih i fizičkih napada na njihove vozače

Uljanik ima osiguranu gradnju za ovu godinu (M. ANGELINI)
Uljanik ima osiguranu gradnju za ovu godinu (M. ANGELINI)

Iz Ubera su u utorak upozorili kako u lipnju i srpnju bilježe 37 napada na njihove vozače diljem Hrvatske, a najčešće se, kažu, radi o verbalnom i fizičkom nasilju te uništavanju imovine i prijetnjama od strane taksista, zbog čega traže novu regulativu koja bi bila prilagođena tehnologiji koju koriste za svoje usluge.

 "Uber je od početka ljetne sezone odnosno od lipnja zaprimio čak 37 prijava nasilja i agresije prema partnerima-vozačima diljem cijele Hrvatske - u Zagrebu, Zadru, Novalji, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku. Najveći dio napada događa se u jačim turističkim središtima u Dalmaciji, poput Dubrovnika, Zadra, Novalje i Šibenika, što nikako ne ostavlja dobar dojam pred mnogobrojnim turistima", navode iz Ubera u priopćenju.

 Taj broj napada, ističu, odnosi se samo na incidente koji su prijavljeni Uberovoj službi podrške, a veliki broj ostane prešućen jer ih vozači ne odluče prijaviti radi straha za sigurnost. Najčešće se, tvrde, radi o verbalnom i fizičkom zlostavljanju, uništavanju imovine te prijetnjama od strane taksista diljem Hrvatske.

 Iz Ubera navode kako su samo u ponedjeljak na području Močića i zračne luke Dubrovnik fizički napadnuti njihovi vozači-partneri iz područja Mihaljevca i Kaštel Lukšića, u dobi od 23 i 21 godine.

 Zabrinjavajuća je, dodaju, i činjenica da se niz incidenata dogodio dok su korisnici bili prisutni u vozilu te su bili izloženi verbalnom, pa čak i fizičkom nasilju, a radi se, kažu, o turistima iz zemlja poput Velike Britanije, SAD-a, Njemačke, Francuske i "mnogih drugih zemlja čiji su državljani ključni za hrvatski turizam".

 "Uber strogo osuđuje nasilje kojem su izloženi Uberovi korisnici i partneri-vozači te im u svakom trenutku stoji na raspolaganju i pruža potpunu podršku. Smatramo da je potrebna nova regulativa koja će biti prilagođena novim tehnologijama kako bi se situacija stabilizirala, jer će se tako spriječili eventualni novi napadi kojima se ugrožava sigurnost i korisnika i partnera-vozača", zaključuju iz Ubera. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter