Iz Štajerske do mora traktorima

(foto Jama Baredine)
(foto Jama Baredine)

Turisti u Istru na ljetovanje dolaze autima, autobusima, avionima, ali trojica Austrijanaca iz mjesta Ardning u Štajerskoj do mora, u Poreč, odlučili su doći neuobičajenim načinom - traktorima oldtajmerima.

Gerald Nowak, Martin Gruber i Patrick Müller na ideju da do Jadrana doputuju traktorima došli su nakon jednog večernjeg druženja uz biru, ali od nje nisu odustali jutro poslije, već su je čvrsto odlučili realizirati. Trojica prijatelja, inače članovi društva Traktor Freunde (Prijatelji traktora), za put su se pripremala dva mjeseca te su krenuli svatko sa svojim traktorom marke Styer. Na put su krenuli 14. lipnja i u tri su dana prevalili otprilike 470 kilometara, provevši pritom oko 35 sati za volanom.

Svoj traktorski pothvat okončali su stigavši do plaže na Materadi u Poreču. Svi su već poznavali Istru i odlučili su da im cilj bude Poreč, a jezičac na vagi koji je prevagnuo za ovaj grad bio je taj što se u blizini nalazi kompleks jame Baredine i tamošnja izložba traktora oldtajmera Traktor story, gdje su boravili u gostima.

Kako su rekli, putovanjem su oduševljeni, a cijeli su pothvat odradili putujući sporednim cestama, brzinom od 25 kilometara na sat i pritom bili ugodno iznenađeni ljubaznošću i strpljivošću naših vozača na cestama. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter