Iz skladišta Arenaturista ukrali pločice i pumpe


Nepoznati počinitelj je u razdoblju od 3. do 11. lipnja provalio u skladište poduzeća Arenaturist na pulskoj Verudeli. Provalnik je ušao u skladište prokopavši zid na stražnjoj strani. Iz skladišta je ukrao keramičke pločice i nekoliko pumpi za bazene. Arenaturist je oštećen za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Provalnici su očito znali da je skladište pokriveno alarmnim sustavom, pa su prokopali zid. U tu činjenicu uvjeren je voditelj skladišta Mario Valić kojega smo zatekli na mjestu događaja. Ispričao nam je da ovo nije prva provalna krađa koju je Arenaturist pretrpio ondje te je upravo radi toga i postavljen alarmni sustav. Ali, očito su se domišljati provalnici dobro informirali gdje se može, a gdje ne provaliti. Sa stražnje strane skladišta je vrlo pogodno parkirati neko vozilo jer gotovo nema mogućnosti da ga itko vidi, po danu, a kamo li po noći.

Zid skladišta je građen od siporeksa sa željeznom armaturom te su provalnici, vjerujemo s nekim čekićem razbili siporeks i s kliještima za željezo odrezali svu armaturu. Prije nego su na tom mjestu sebi načinili prolaz, pokušali su rupu napraviti nešto malo dalje gdje su probili rupu od desetak centimetara. No, vidjeli su da tu neće moći proći jer su im prolaz onemogućavale poslagane staklene ploče te su odustali.

- Kada su ušli, pokupili su oko 30 četvornih metara keramičkih pločica i desetak pumpi za bazene. Nažalost, alarmom je pokriveno dvorište, a ne i skladišni prostori pa se sustav nije oglasio. Nakon ove krađe sigurno ćemo zaštititi i te prostore. Lopovi su odnijeli pumpe od kojih svaka vrijedi nekoliko tisuća kuna, a pretpostavljam da su tražili još nešto jer su razbacali stvari. Keramičke pločice su bile unikatne, kao rezerva za jedan naš adaptirani objekt. Bila je to posebna narudžba iz inozemstva. Lopovi su nam ranije iz dvorišta krali razne sirovine, a prije više godina iz skladišta su nam ukrali čak i televizore. Sjećam se da su jednom ukrali i rasvjetni stup težak nekoliko stotina kilograma kojeg su prebacili preko ograde, što je bilo veoma teško izvedivo, ispričao nam je Valić. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter