Iz rupe na krovu kišnica mu se slijeva u - krevet!

Ogromna rupa iznad kreveta u spavaćoj sobi iz koje se slijeva kišnica (D. ŠTIFANIĆ)
Ogromna rupa iznad kreveta u spavaćoj sobi iz koje se slijeva kišnica (D. ŠTIFANIĆ)

Prije tri godine u našu se redakciju javio Milan Samac moleći za pomoć zbog problema koji je poprimio tolike razmjere da dovodi u pitanje njegovu sigurnost.

Samac, naime, živi u zajedničkim prostorijama na zadnjem katu zgrade na adresi Akvilejski prilaz 2 u Puli i zadnjih godina muku muči s poplavama u stanu, do kojih dolazi zbog rupe na stropu njegove spavaće sobe. Krov zgrade je ravan i s vremenom je postao porozan te propušta na sve strane.

U zadnjih se pet godina na dijelu gdje se nalazi njegova soba stvorila rupa kroz koju kišnica curi ravno na njegov krevet. Samac je molio za pomoć stanare i upravitelja zgrade, no nije se ništa učinilo. Nema novca, rekli su mu, a suvlasnici zgrade ne žele podignuti kredit za sanaciju krova. Strop i grede su od dugogodišnje vlage popustili i prijete da će mu se srušiti na glavu.

Samac je invalid, živi sam, društvo mu prave njegova dva psa, a preživljava s 850 kuna mjesečne socijalne pomoći. Kaže da bi da može sam pokušao riješiti problem, no zbog invalidnosti se ne može popeti na krov, a nema ni dovoljno sredstava. Čak ni za malo bolju ceradu koja bi donekle spriječila poplave.

Svi koji to mogu i žele pomoći Samcu da bar donekle pristojno živi i mirno spava, mogu to učiniti uplatom bilo kojeg iznosa na račun OTP banke 3203016939, Milan Samac, Akvilejski prilaz 2 ili mu se javiti na broj telefona 098/195-3818. (piše N. SOFTIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter