Iz Rovinja u Rovinjsko Selo preko Bala

Izlaz prema Rovinjskom Selu (M. ANGELINI)
Izlaz prema Rovinjskom Selu (M. ANGELINI)

Iz rovinjske gradske uprave javljaju da se cesta D303 zatvara za sav promet od sutra do nedjelje, 15. lipnja. Razlog zatvaranja je obnova kolnika od Surih stina do novog rotora na Turnini, zbog čega će se promet iz Rovinja u pravcu Rovinjskog Sela i obrnutim smjerom odvijati preko Bala.

Državna cesta ponovno će za sav promet biti otvorena u ponedjeljak, 16. lipnja, u punom profilu, a u smjeru centra grada odvijat će se preko dva by-passa. Rekonstrukcija rotora dovršavat će se sredinom sljedećeg mjeseca, od 13. do 15. srpnja, kada će cesta ponovno biti zatvorena zbog polaganja završnog asfalta i tada će se opet morati obilazno preko Bala.

Iz Grada mole građane za razumijevanje situacije, zbog koje sve veći broj vozača bjesni. Ponavljaju i da se obnovi kolnika i rekonstrukciji rotora moralo pristupiti nakon uskrsnih blagdana.

- Razlog kasnom početku gradnje leži u činjenici što su Hrvatske ceste ugovorile radove po okončanju žalbenog postupka u postupku javne nabave te u sveprisutnoj opasnosti da se zbog pomanjkanja sredstava u državnom proračunu investicija u vrijednosti od osam milijuna kuna obustavi ako radovi ne počnu odmah, piše u priopćenju iz Grada Rovinja.

Valja istaknuti da će glavni i najveći radovi vezani uz kolnik i rotondu biti okončani do sredine srpnja, dok će ostali infrastrukturni radovi trajati sve do 20. kolovoza, za kada je i najavljen kraj uređenja državne ceste D303. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter