Iz Rovinja do Marsa i Jupitera i nazad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

-Rovinj je poseban grad. Jer dok svi ostali gradovi imaju organizirani docek, vi ovdje u Rovinju imate citav festival, rekao je Massimo Savic, a time i na najljepši nacin pohvalio organizatore Rovinj Music Festivala, koji su u okviru trece edicije natjecanja mladih i neafirmiranih bendova, u svom revijalnom dijelu ugostili i neke od najjacih domacih grupa - Majke i Gorana Bareta, TBF i Hladno pivo.

U posljednjoj veceri, koja je iz gradskog šatora premještena u kazalište Gandusio dogodilo se ono nešto- koncert za pamcenje. Uvod u fantasticnu vecer dogodio se nakon predstavljanja Kristian Terzic & The Band : za bubnjevima Marko Matoševic, Luka Žužic, trombon, Branko Sterpin, truba, Zvonimir Šestak, kontrabas, Ugljiša Novakovic, saksofon i Kristian Terzic, klavijature.



Rijec je redom o momcima, za koje Savic dodaje velikim radnicima i profesionalcima i s kojima je gušt radit. Dapace, od kada je i sam prije desetak godina u jednoj od televizijskih jazz emisija cuo Terzica i Matoševica, poželio je s njima raditi i ta mu se želja ostvarila.

-Nisam lokal patriota, ali oni su uistinu najbolji jazz glazbenici, zakljucio je vrsni interpretator.

Koncertna vecer, zapocela je poznatom Colterovom "Autumn Serenade", nakon koje je uslijedio i veliki Hartmanovom evergreen "You are so beautiful". Da Savic, prepoznaje i domacu kvalitetu, dapace da je kao izniman covjek i profesionalac ljepotu spreman podijeliti i na nju upozorit, u nekoliko je navrata pokazao spominjuci, našeg najboljeg kantautora Arsena Dedica. Zapravo Dedic je, kako objašnjava "glavni krivac" za njegovo otkrivanje novog i drugacijeg glazbenog svijeta, a sve je zapocelo kada je u Opatiji, dobio priliku i cast otpjevati njegovu pjesmu "Ne placi".



Uostalom, i koncert je završio s Dedicevom pjesmom "Razgovor s konobarom". No, izmedu dva Dedica, Massimo Savic i Kristian Terzic band, pjesmom, glazbom i emocijama odveli su publiku na Mars i Jupiter i natrag. Naravno, to su ucinili uz pomoc prisjecanja na legendarnog Frank Sinatru i njegove hitove - "Take me to the moon", a potom i "I've got you under my skin". Uz konstantno pjevušenje publike, kocnice su otpuštene na možda najvecem hitu grupe Dorian Gray "Sjaj u tami", u kojoj je Massimo i zapocinjao svoju glazbenu karijeru. A da taj hit i nije bio slucajan, pokazala je buducnost.

Uz ovu, Massimo Savic izveo je i nekolicinu pjesama sa svojih albuma Vještina I i II, a publiku posebno oduševio i izvedbom pjesme "Iz jednog pogleda", koja se nalazi na novom albumu. U slucaju Massima i Kristian Terzic&The band-a, suvišno i nepristojno napisati da je kazalište bilo dupkom ispunjeno i da se tražila karta više. Stoga za kraj tek pozdrav izvodaca- vidimo se uskoro kao i dobar vjetar u leda Rovinj Music Festivalu.


Podijeli: Facebook Twiter