Iz respekta eventualni gol Dinamu neću slaviti

Dejan Radonjić (D. MEMEDOVIĆ)
Dejan Radonjić (D. MEMEDOVIĆ)

Bit će subotnji ogled na Maksimiru poseban po mnogo čemu za pulske nogometaše. Poseban po tome što stiže nakon dvotjedne stanke, po tome što će na noge najjačem domaćem sastavu, Dinamu s kojim u gostima nemaju lijepih uspomena, ali ovom prilikom poseban i po broju igrača koje je zagrebačka momčad dala Puljanima na posudbu. Dejan Radonjić, Zvonko Pamić, Kruno Ivančić i Dino Špehar kvartet je "modrih" na posudbi u "zeleno-žutim" redovima, a tu je i Petar Franjić koji je u istom statusu u Puli bio prošle sezone. Sad je pak Petar, koji se polako uključio u rad sa suigračima, samo igrač pulskog prvoligaša.

Svaki, ili gotovo svaki hrvatski klub koji ide u goste Dinamu unaprijed je osuđen na mrvice kad su bodovi u pitanju, ali i na grčevito branjenje vlastita gola. Tu caruje taktika kojom je Paminjo slamao zube splitskim klubovima na startu sezone, poznati "antinogomet" ili, kako se to primjerenije naziva, "parkiranje busa" pred golom. S obzirom na to da Puljani s tek sedam primljenih golova imaju drugu najbolju obranu lige iza Rijeke, a u tandemu upravo s Dinamom, obrana će s pravom i ovom prilikom ponijeti glavni teret. No, bez efikasnog napada i barem jednog gola u mreži "modrih" iluzorno je očekivati pozitivne vijesti s Maksimira. A kad se o golovima u redovima "zeleno-žutih" povede riječ, u prvom je planu Dejan Radonjić. Otkako se vratio iz Dinama, kao posuđeni igrač, postigao je čak tri od tek sedam pulskih golova. U subotu će prvi put sa "svojima", Istrom 1961, u goste "svojima", Dinamu. U takvim susretima u pravilu prorade emocije. No, Švabo je po mnogo čemu poseban lik.

- Neće tu biti nikakvih posebnih emocija, baš ništa. Utakmica kao svaka druga. Nemam se ja tamo kome dokazivati, svoje sam dokazivao u pripremama i to njih nije zadovoljilo, pa sam se vratio u Pulu. Nemam se niti kome svetiti zbog toga, ništa - rekao je Radonjić i odmah nagovijesti da eventualni gol u Maksimiru neće slaviti. - Ne, neću slaviti gol. Toliko respekta moram imati, ipak je Dinamo klub koji me plaća. Ako ga zabijem, zabijem, bit ću sretan za klub i za sebe iznutra, ali ga neću slaviti. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter