Iz Pule za Newcastle za 52 eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od iduceg srpnja Pula ce biti povezana i s Newcastleom, najavljeno je na konferenciji za novinare. Pulska zracna luka je nakon uspješnog poslovanja s britanskom "leasure" aviokompanijom Jet2.com, koja povezuje Istru i Manchester, najavila i novu destinaciju - Newcastle. Glavni direktor tvrtke Jet2.com Ian Doubtfire tom je prilikom istaknuo važnost novog odredišta.

- Naša kompanija ima 44 zrakoplova tipa Boeing i jedan airbus A320, kojima povezujemo 51 destinaciju na 186 ruta diljem Europe i Kanarskih otoka. Poslujemo od 1983., a posljednjih nekoliko godina povezujemo Veliku Britaniju s Pulom, Splitom i Dubrovnikom. Letimo iskljucivo danju i dozvoljavamo 22 kilograma prtljage po osobi. Nova linija iz Newcastlea za Pulu koštat ce 51,99 eura u jednom pravcu s ukljucenim taksama.

Letjet cemo od pocetka iduceg srpnja i nadamo se da cemo uspjeti dovesti u Istru oko šest tisuca putnika u iducoj godini. Time cemo povecati broj dolazaka Engleza u Istru na oko 12 tisuca. Samo iz Manchestera godišnje u Pulu sleti oko šest tisuca putnika i ne vidim razloga zašto se to isto ne bi dogodilo i s tom novom destinacijom. Usto naša tvrtka Jet2holliday ima vec ugovorene paket-aranžmane s 12 istarskih hotela u Puli, Rovinju i Porecu, cime našim gostima pružamo cjelokupnu uslugu, istaknuo je Doubtfire.

- Nastavljamo razgovore ne bismo li uspostavili još nekoliko linija, posebice iz Ujedinjenog Kraljevstva te drugih europskih destinacija. U pregovorima smo s Poljacima i Kinezima jer su ova dva tržišta jako interesantna za nas. Dapace njihovi operateri su vrlo zainteresirani za Pulu i Istru i mislim da smo na dobrom putu da i s tim zemljama uspostavimo izravne veze. Izuzetno nam dobro idu letovi s Muenchenom i Beogradom te carter letovi iz Rusije.

Skandinavsko tržište nam je u neznatnom padu, no cinimo sve da i s tim dijelom Europe ponovimo izuzetno dobre rezultate iz prijašnjih godina. Sasvim sam siguran da cemo za godinu ili dvije napraviti pravi boom i povratiti stari sjaj pulske zracne luke koji je imala desetljecima unatrag, zakljucio je direktor Zracne luke Pula Bruno Rogovic. (C. B. GALIC)


Podijeli: Facebook Twiter