Iz Pule u 20-ak europskih gradova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskoj Zracnoj luci se prema dvotjednom redu letenja od 16. do 29. svibnja planira cak 40 medunarodnih charter letova. Rijec je letovima za koje zrakoplovne karte nisu u slobodnoj prodaji, a mjesto u avionu se zakupljuje iskljucivo putem touroperatora kao dio aranžmana odmora u Istri.

Direktor Zracne luke Bruno Rogovic najavio je da bi do kraja godine aerodrom mogao ostvariti promet izmedu 350 i 360 tisuca putnika, što je povecanje prometa u odnosu na lani od pet do deset posto. No, ta ocekivanja nisu i definitivna jer rezultat na kraju ovisi o svim eventualno dodavanim ili otkazanim letovima raznih zrakoplovnih prijevoznika.

Pulski je aerodrom u ovom trenutku charter i redovnim linijama povezan s dvadesetak destinacija. Putnici ce u navedenom razdoblju, do 29. svibnja, charterom kompanija Dubrovnik Airlines i Air Mediterranee moci putovati u Francusku, i to u gradove Toulouse, Nantes, Mulhouse, Lyon, Bordeaux, Marseille i Pariz.

Tu su i charter letovi prema Londonu, Birminghamu, Manchesteru i Bristolu s kompanijom Thompson te letovi kompanijom Transaero u ruske metropole Moskvu i St. Petersburg. Organizirani su i charter letovi kompanijom Finair prema Helsinkiju u Finskoj i oni prema Stockholmu i Goeteborgu kompanijom Malmo aviation te let u španjolsku prijestolnicu Madrid kompanijom Dubrovnik Airlines.

Od 16. do 29. svibnja, takoder prema dvotjednom redu letenja, na pulskom aerodromu planirano je i 26 medunarodnih redovnih letova. To su pak letovi za koje su zrakoplovne karte u slobodnoj prodaji te se mogu kupiti putem interneta ili specijaliziranih agencija.

U tom razdoblju organizirani su redovni letovi Croatia Airlinesa prema Amsterdamu, avioprijevoznikom Germanwings putnici ce moci putovati u Frankfurt i Koeln, dok u Friedrichshafen leti kompanija Intersky. Redovnom linijom irske niskotarifne kompanije Ryanair putnici mogu i do Londona, a u Oslo kompanijom Norwegian Air Shuttle. Organiziran je i redovan let Transaerom u Moskvu te redovni let kompanijom Blue 1 u Helsinki. (D. BAŠIC-PALKOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter