Iz Pule se ove godine leti u 15 zemalja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

O novostima u pulskoj zracnoj luci - novim letovima i infrastrukturnim radovima, razgovarali smo s njenim direktorom Brunom Rogovicem, koji kaže da ce Pula ove godine biti povezana s cak 39 odredišta u 15 zemalja.

U ovoj godini uspostavljeno je pet novih redovnih niskotarifnih linija za koje se mogu kupiti karte u slobodnoj prodaji, kaže Rogovic.

Iz Pule ove godine niskotarifna kompanija leti za Pariz i Oslo s dvije tjedne rotacije. Kompanija Jet 2.com povezuje Manchester i Pulu jednom tjedno, dok Blue1 povezuje Pulu i Helsinki dvaput tjedno. Dvaput tjedno Lufthansa leti iz Münchena za Pulu te JAT iz Beograda takoder dvaput tjedno.



Ove sezone se ocekuju i nove carter linije cije se zrakoplovne karte ne nalaze u slobodnoj prodaji, vec se kupuju iskljucivo preko turoperatora zajedno sa smještajem na nekom odredištu. Ponedjeljkom dolaze letovi iz Toulousea, Minska i Podgorice, utorkom iz Volgograda, i Rostova, srijedom iz Krasnodara i Kaliningrada, cetvrtkom iz Podgorice i Minska, petkom iz Volgograda, Londona i Rostova, subotom iz Amsterdama te nedjeljom ponovo iz Volgograda.

Valja naglasiti da informacije o niskotarifnim letovima treba potražiti na internetu. Cijene karata se krecu od desetak do 120 eura za jedan smjer diljem Europe.

Pulska agencija Uljanik Plovidba nudi zrakoplovne karte Lufthanse za München po 46 eura te JAT-ove za Beograd po 31 euro - u jednom smjeru. U te cijene nisu uracunate takse, a vrijede ako se karte rezerviraju dosta ranije. U Plovidbi kažu da letovi za Beograd pocinju 19. lipnja.

Lowcost kompanije kao što je Ryanair ovoga ljeta nude aviokarte po uobicajeno niskim cijenama. Od Pule za Bruxelles leti se za 29,99 eura, kao i za Oslo. Germanwings leti iz Pule za Frankfurt i Pariz, a karte se mogu kupiti po 10,99 eura pa naviše. U tu cijenu nisu ukljucene takse. (C. B. GALIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter