Iz Pule krenuli gondolom u Veneciju

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Unatoč jakom vjetru koji je već s prvim bojama zore naznačio da uvjeti za plovidbu baš i nisu najpovoljniji, hrabri talijanski trojac otisnuo se danas ujutro s Riječkog gata u gondoli put Venecije. Kao što smo proteklih dana već pisali, venecijansku gondolu staru 56 godina na kamionu su u Pulu doveli i u more spustili 74-godišnji Giancarlo Falcier i 77-godišnji Alessandro Angiolin te snimatelj Nicola Salvemini.

Riječ je o liječnicima bolnice u Padovi koji su se na ovaj simbolični način pridružili tamošnjem projektu pod pokroviteljstvom Grada Padove, a za pomoć tamošnjoj bolnici pod nazivom "Grad nade - Citta' della speranza".

Plan im je iz Pule bio obići Novigrad i Umag pa Puntu Savudrija odakle bi presjekli Jadransko more prema talijanskoj obali i mjestu Grado. Trojac bi gondolom kroz Canal Grande trebao doveslati u Veneciju, a za taj put planiraju da će im trebati dva dana. Iako ih je na dolasku na rivi dočekao gradonačelnik Boris Miletić, na jučerašnjem ispraćaju mahnuo im je tek naš fotoreporter. (S. ZRINIĆ - TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter