Iz Pule kreće band aid "Pokreni se!"

Za band aid "Pokreni se!" - NK Istra 1961 i Osijek uručili simbolični ček prošlog vikenda
Za band aid "Pokreni se!" - NK Istra 1961 i Osijek uručili simbolični ček prošlog vikenda

Na inicijativu Facebook grupe Puljani humanitarci, udruga "Pokreni se!" priprema band aid, a čitav prihod od prodaje CD-a namijenjen je financiranju pučkih kuhinja i skloništa za beskućnike te pomoći osobama s visokim stupnjem invaliditeta u čitavoj Hrvatskoj. Pjesmu koju je napisao Damir Bošnjak, inicijator okupljanja humanitaraca na Facebooku, uglazbio je Tonči Horvat Hus, a izvođača očekuju između 40 i 60 iz cijele zemlje.

- Za razliku od poznate humanitarne akcije "Moja domovina", neće biti jedan band aid, nego više aranžmana jedne pjesme; uz noseću, nacionalnu verziju, pripremamo i verziju s izvođačima iz Istre, opernu verziju, rock verziju… Medijski su nam partneri HTV i HR, Radio Pula, projekt vodimo Slađana Božac i ja u ime Fejsbukovaca humanitaraca, Nataša Petrić Tasha, vokalistica benda The Bastardz, i pulski redatelj Zoran Mikletić. U ožujku planiramo napraviti veliki koncert, nadamo se u Lisinskom, kaže Bošnjak.

Nakon što su u dvije godine postojanja pokrenuli osam hrvatskih gradova, nedavno i hrvatske iseljenike u SAD-u, Facebook Puljani humanitarci misle band aidom pokrenuti cijelu Hrvatsku, "da postignemo socijalni konsenzus", ističe Bošnjak. Nogometni klubovi Istra 1961 i Osijek već su im prošlog tjedna pred početak utakmice u Puli uručili simbolični ček za band aid "Pokreni se!".

- Želimo iskoristiti moć glazbe, ali uključiti i ljude iz drugih branši da proširimo poruku da svatko može pomoći, da trebamo misliti na one kojima je naša pomoć potrebna. Razrađujemo aranžmane i nakon toga krećemo na snimanje, studija Hrvatskog radija su nam širom otvorila vrata, a sve je krenulo iz Radio Pule. Glazbenici su svi reagirali pozitivno, kaže Nataša Petrić Tasha. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter