Iz privatnog rezervata pobjegli lavovi i tigrovi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deseci divljih zvijeri, medu kojima su lavovi, tigrovi, medvjedi i vukovi, pobjegli su iz jednog privatnog rezervata u Ohiju pa je za njima pokrenuta opsežna potjera, piše mjesni list Columbus Dispatch u srijedu na svojoj internetskoj stranici.

Policija i nadležna službe u potjeri su vec usmrtile 25 životinja. Stanovnicma ruralnog dijela te americke savezne države naredeno je da ostanu u kucama. Upostavljen je sigurnosni kordon oko rezervata ciji je vlasnik Terry Thompson (62) pronaden mrtav u blizini nekoliko otvorenih kaveza. Uzrok smrti se ne navodi.

"Naša je glavna zadaca zaštititi javnost", rekao je šerif okruga Muskinguma, Matt Lutz, za list Columbus Dispatch, dodavši da su škole na tom podrucju zatvorene.

Uzbuna je oglašena u utorak poslije podne kada je policija pocela primati dojave osoba koje su vidjele zvijeri kako tumaraju okolicom.

Kako navodi policija, a prenosi casopis, vlasnik je u kavezu držao 48 životinja, medu kojima grizlije, mrke medvjede, vukove i nekoliko vrsta velikih macaka - lavova, tigrova i geparda. Nije poznato koliko je tocno životinja prešlo ogradu rezervata, za koju Lutz kaže da ionako nije napravljena za ogranicavanje kretanja diviljim životinjama.

Vlasnik Terry Thompson pušten je prije tri tjedna iz zatvora, gdje je odslužio kaznu za nezakonito posjedovanje oružja. Casopis piše da su agenti FBI-ja u lipnju 2008. ušli na posjed i ondje zaplijenili više od 100 komada vatrenog oružja. Pokojni Thompson je vec placao globu zbog toga što je puštao životinje da se slobodno krecu.


Podijeli: Facebook Twiter