IŽ pokreće savjetovanje s javnošću o nacrtu proračuna

Arhiva
Arhiva

Istarska županija, po prvi put, pokreće Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Proračuna Istarske županije za 2017. godinu i projekcije za 2018. i 2019. godinu. Time se, naglašava istarski župan Valter Flego, čini dodatni iskorak u otvorenosti i transparentnosti u radu županijske uprave, kao i u uključivanju građana u procese suodlučivanja. 

„Savjetovanjem sa zainteresiranom javnošću želimo dodatno približiti građanima naš temeljni financijski dokument te im omogućiti da se svojim prijedlozima uključe u izradu proračuna za 2017. godinu“, rekao je župan Flego ujedno podsjetivši kako se Proračun Istarske županije nalazi na samome vrhu transparentnosti u Hrvatskoj, što je pokazalo najnovije istraživanje Instituta za javne financije, a Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji za 2016. godinu Državnog ureda za reviziju Istarskoj je županiji dalo bezuvjetno mišljenje. 

Istarska županija, dodao je župan Flego, i ove će godine objaviti vodič „Proračun u malom“, koji građanima na jednostavan i razumljiv način, pomoću tablica i grafičkih slika, omogućava informiranje o prihodima i rashodima Županije. Župan Flego vjeruje kako će ova novina privući javnost na aktivnije uključivanje te poziva sve zainteresirane da se odazovu.       

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću trajat će od 28. listopada do 28. studenog 2016. godine, a svoje prijedloge, komentare i mišljenja na pojedine dijelove (aktivnosti i programe) mogu dati svi predstavnici zainteresirane javnosti (ustanove, institucije, udruge, JLS, odnosno zainteresirane  fizičke osobe). Obrazac za sudjelovanje mora biti popunjen sa svim traženim podacima, te dostavljen najkasnije do 28. studenog 2016. godine na e-mail: [email protected]

Obrazac, kao i nacrt Proračuna Istarske županije za 2017. godinu i projekcije za 2018. i 2019. godinu, mogu se preuzeti sa službenih Internet stranica Istarske županije www.istra-istria.hr. 

Po završetku savjetovanja svi će pristigli prijedlozi i primjedbe biti razmotreni, te će se sastaviti izvješće o usvojenim i odbijenim prijedlozima, koje će biti objavljeno na službenim stranicama Istarske županije www.istra-istria.hr, najkasnije do 05. prosinca 2016. godine.


Podijeli: Facebook Twiter