Iz Pariza u Pulu s putovnicom nepostojeće države

Dva je dana 63-godišnja žena provela u pulskoj zračnoj luci (D. ŠTIFANIĆ)
Dva je dana 63-godišnja žena provela u pulskoj zračnoj luci (D. ŠTIFANIĆ)

U međunarodnom prostoru Zračne luke Pula gotovo dva dana boravila je 63-godišnja državljanka Srbije koja živi u Francuskoj jer su joj hrvatske vlasti uskratile ulazak u našu zemlju. Učinjeno je to budući da se na graničnoj kontroli u subotu pojavila s nevažećom putovnicom - državne zajednice Srbije i Crne Gore. Kako takva država ne postoji još od 2006. godine, ni njezina putna isprava ne može se više koristiti.

Tim više čudi što je 63-godišnjakinja koja boravi u Francuskoj 2010. godine, kako doznajemo, dobila upravo takvu putovnicu. Taj dokument, kako je u njemu navedeno, trebao joj je vrijediti sve do 2020. godine.

Kako su nam rekli u pulksoj zračnoj luci, 63-godišnjakinja je bila smještena u posebne prostorije zračne luke i ondje je trebala ostati do polijetanja sljedećeg zrakoplova za Pariz u srijedu. "Utočište" je pronašla u ambulanti zračne luke u međunarodnom prostoru gdje se nalazila sve do jučer čekajući rješenje svog statusa u Hrvatskoj. "To nije prvi put da nam dolaze putnici s takvim putovnicama. I lani smo zabilježili dva dolaska putnika s nevažećim putovnicama upravo iz te bivše zajednice", doznajemo iz zračne luke.

Policija je u međuvremenu procijenila da žena ne predstavlja sigurnosni rizik, te joj je omogućen boravak u našoj zemlji. (A. R. K., G. J.)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter