Iz osiguranja isisali 30.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica mladica, 25-godišnjak iz Raklja i 35-godišnjak iz Barbana privedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Puli zbog kaznenog djela prijevare, odnosno jer su u travnju fingirali prometnu nesrecu na cesti Marcana – Duga Uvala i na taj nacin iz Croatia osiguranja isisali iznos od 30.000 kuna, izvijestila je danas glasnogovornica PU istarske Nataša Rogic na konferenciji za novinare.

Njih su dvojica, naime, 16. travnja prijavili prometnu nesrecu koja se dogodila na cesti za Dugu Uvalu. Kazali su da je 35-godišnjak u desnom zavoju upravljajuci «ladom nivom» u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom te prešao na drugu stranu ceste i udario u «mercedes» kojim je iz suprotnog smjera upravljao 25-godišnjak. «Mercedes» je od udarca sletio s ceste. Dolaskom policije, mladici su uskladili price te su u izviješce o ocevidu izjavili da se prometna nesreca dogodila kada je 35-godišnjak u zavoju prešao na suprotnu stranu i udario u bocni dio «mercedesa» koji je potom izletio s ceste. Nakon toga, 25-godišnjak je Croatia osiguranju, zajedno s izvješcem o ocevidu, podnio odštetni zahtjev na temelju kojeg mu je isplaceno 30.000 kuna.

Medutim, prometni policajci su nešto kasnije posumnjali u istinitost price te obavili dodatne izvide nakon kojih je utvrdeno da je prometna nesreca fingirana te da 35-godišnjak uopce nije sudjelovao u nesreci vec je 25-godišnjak sam sletio s ceste te pozvao 35-godišnjaka u pomoc. Tada su se dogovorili da kažu se prometna dogodila onako kako su ispricali, a sve kako bi uzeli novac od osiguranja. Mladici su stoga pozvani na kriminalisticku obradu nakon koje je utvrdena osnovana sumnja u prijevaru te su uz kaznenu prijavu privedeni u Istražni centar. Policajce je na dodatne izvide vjerojatno potakla cinjenica da je «lada niva» imala tek manja oštecenja.


Podijeli: Facebook Twiter