Iz olujnog mora spašavali petero ljudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na plaži ispred hotela Libertas Rixos u ponedjeljak nešto poslije 8 sati odvijala se prava drama kada je u more pala gošca švedske nacionalnosti.

U pomoc joj je priskocilo još dvoje gostiju, ali zbog visokih valova od 4-5 metara nisu mogli izaci na kopno pa su u more skocila još dva djelatnika hotela Libertas.

Buduci da nisu uspjeli izaci na obalu, u akciju spašavanja ukljucila se i Lucka kapetanija Dubrovnik i nakon nešto više od sat vremena brod "Dance" uspio je izvuci sve petero iz mora.

Kako je istaknuo v.d. kapetana Lucke kapetanije Nikola Beusan, bila je to teška intervencija, zbog visokih valova, a odvijala se 40 metara od obale.

Nakon što su se uspjeli ukrcati na brod "Dance", sve petero je prebaceno u staru gradsku luku Dubrovnik gdje su ih docekala vozila Hitne pomoci i pružila pomoc. Bili su iscrpljeni jer su više od sat vremena proveli u moru.

Predio ispred hotela Libertas i uvale Bellevue, odnosno Boninovo, vrlo je opasan kada puše jugo i nastanu veliki valovi, pa su se proteklih godina tu znali i utopiti kupaci.


Podijeli: Facebook Twiter