Iz novog studija s novim vjetrom u leđa

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Pazinska Radio Istra proslavila je danas iz novog studija 26. rođendan, a rođendansko su slavlje svirkom i pjesmom uživo uveličali gosti legendarni među kojima su bili Neno Belan i Olja Dešić, mlada i uspješna zvijezda Mia Dimšić, a u poslijepodnevnom je programu nastupila jedna od najboljih hrvatskih klapa, Klapu Rišpet.

Novi studio Radio Istre prostire se na 35 metara četvornih i opremljen je potpuno novom, najsuvremenijom digitalnom radijskom opremom te omogućuje kvalitetnu produkciju zvuka i radijskog programa. Osim što je prilagođen produkciji govornog programa, studio ima uvjete i za izvođenje glazbe uživo, uz nastup bendova.

- Do kraja godine studio će se opremiti i video-opremom te će pojedine dijelove programa slušatelji moći pratiti uživo i putem web stranice i društvenih mreža. Otvaranjem novog studija završena je prva faza obnove prostora Radio Istre, a tijekom iduće godine u planu je dovršetak cjelokupnog projekta širenja i modernizacije

poslovnih prostora ove medijske kuće, kaže Zvjezdan Jurcola, direktor Radio Istre. Dodaje i da se paralelno s uređenjem prostora priprema i modernizacija programske produkcije. Program se emitira 24 sata dnevno, a realizira ga 25 djelatnika.

- Spoj mladosti i iskustva, profesionalnost, odgovornost, ljubaznost i velika ljubav djelatnika prema ovom poslu i radiju, garancija su dobre slušanosti. Radio Istra je godinama najslušanija radijska postaja u Istri, a u samom je vrhu slušanosti na

Kvarneru i području koje obuhvaća Istarsku, Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju, te na visokom 6. mjestu u Hrvatskoj od ukupno 148 radijskih postaja u našoj zemlji, kaže Melita Gržić Pincin, glavna urednica Radio Istre.

- Radio Istra je sve ove godine, i u vremenima najveće krize za medijsku industriju, poslovala uspješno te je zapošljavala nove ljude, što potvrđuje da se na Radio Istri radi promišljeno i transparentno. Ipak, najveće bogatstvo Radio Istre njezini su vjerni slušatelji, prijatelji i poslovni partneri. Zahvaljujući svima njima, u novu godinu postojanja Radio Istra kreće iz novog studija s novim vjetrom u leđa, poručuje Jurcola. (M. RIMANIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter