Iz Njemacke u Istru vlakom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko 250 njemackih turista iz Nürnberga, Münchena i nekih manjih gradova doputovalo je proteklog tjedna u Istru, i to za ove krajeve neuobicajenim prijevozom - vlakom. Vec trecu godinu zaredom u organizaciji agencije ID Riva Tours njemackim i austrijskim turistima jednom godišnje pruža se prilika da direktnom željeznickom linijom, uspostavljenom samo za ovu prigodu, dodu u Istru na jednotjedni odmor.

Turisti su na putovanje krenuli u 20.30 sati iz Nürnberga, sljedeceg dana u 11 sati prva grupa iskrcala se na željeznickom kolodvoru u Pazinu, a druga nešto kasnije u Puli. Dobrodošlicu su im zaželjeli folkloraši uz okrjepu i fritule, nakon cega su se autobusima odvezli do hotela u Porecu, Rovinju, Funtani i Puli, gdje ih ceka vlak za povratak u Njemacku.

Ideja putovanja vlakom potekla je od direktora Riva Toursa Selimira Ognjenovica, sa željom da se potakne željeznicki turizam u Istri, a odaziv gostiju je i više nego dobar jer se pojedinci na ovo putovanje odlucuju iz godine u godinu.

Valjda ce se ova turistima primamljiva ponuda uskoro pokazati zanimljivom i ovdašnjim turistickim subjektima te potaknuti revitalizaciju gotovo zaboravljenog željeznickog prometa u Istri. (V. HABEREITER)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter