Ribari iz ribarske zadruge Istra su u nedjelju oko 13 sati prvi put ove sezone potegnuli mreže nakon zatvaranja Tarske vale prošlog ponedjeljka.
U prvom izlovu bilo je, prema procjeni, desetak tona ribe. Mahom su to cijevoli, i to od porcije, koji se odmah mogu kupiti vec od 40 kuna za kilogram.
Brancina je malo u prvom izlovu, ali su komadi od sedamdesetak dekagrama i cijene ih 160 kuna po kilogramu. Orade su od 80 do 100, a ovcice od 45 do 60 kuna za kilogram, ovisno o velicini.
Prvo potezanje mreže napravilo je u Tarskoj vali nevidenu gužvu - neki su htjeli biti prvi u redu i svježu ribu pripremiti za nedjeljni rucak, dok su drugi stizali u valu oboružani ostima kojima su s obale lovili primjerke zalutale u plicaku.
Uz šator iz kojeg se prodavala riba Mauro Bernobic postavio je i ugostiteljski - ovdje se jedu tek izlovljeni cipli pripremljeni na žaru.
Ribari ce, kažu, do 31. sijecnja, odnosno do sljedece nedjelje potezati mreže svaki dan, a za subotu u Tarskoj vali najavljuju i živu muziku.