Iz mora izvucena izgorjela jahta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu oko 21 sat iz mora u uvali Soline kod Vinkurana dotegljena je i na vojni mol nedaleko od lucice u Volmama izvucena 12-metarska jahta njemackog bracnog para "Sy Eeyore" koja se još u petak u noci zapalila i potonula na dno.

Lucka kapetanija obavila je svoj dio posla oko pregleda jahte, a tijekom nedjelje to ce obaviti i vještaci Centra za forenzicka istraživanja, ispitivanja i vještacenja "Ivan Vucetic" iz Zagreba. Do dolaska vještaka jahtu, od koje je citav ostao jedino pramac, na molu je osiguravao policijski službenik, a ondje smo zatekli i vlasnika koji nije bio raspoložen za razgovor te osiguravatelja koji je fotografirao svaki uništeni detalj nekad vrijedne brodice.

Upravo od njega doznajemo da je 12-metarska jahta proizvedena 1997. godine u Velikoj Britaniji i da je tada vrijedila pola milijuna njemackih maraka, odnosno današnjih 250 tisuca eura. On nam je ujedno potvrdio prvotnu verziju nemilog dogadaja iz kojeg je njemacki bracni u petak oko 2 sata par jedva spasio živu glavu.

"Spavali su, osjetili miris paljevine i vidjeli da na krmi nešto gori. Skocili su u more i spasili se", kazao je nam je siguravatelj dodajuci da su se supružnici sada, tri dana nakon havarije, ipak malo oporavili od prvotnog šoka.

Konacnu rijec o havariji njemacke jahte imaju MUP-ovi vještaci koji ce nakon prikupljanja svih dokaza i materijala pomnom analizom utvrditi uzrok i okolnosti izbijanja požara.


Podijeli: Facebook Twiter