Iz male Istre do velikih svjetskih rezultata

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

U sjedištu Istarske županije u četvrtak je za atletičarke pulske Gimnazije organiziran prijem u povodu zapaženih rezultate na održanom svjetskom prvenstvu u Kini. Uz njihove profesorice, ravnateljicu škole, predstavnike školskih sportskih saveza Hrvatske i Istarske županije, čestitke je uspješnim atletičarkama, koje su vrlo emotivno doživjele primanje i pohvale, uputio istarski župan Valter Flego.

- Kad imaš cilj, nađe se i put. Uspjele ste izboriti taj put i čestitam vam na tome. Iz male Istre na velikom ste natjecanju ostvarili velike rezultate. To nije slučajnost, već rezultat vašeg rada, rekao im je među ostalim Flego, poželjevši im u budućnosti još više uspjeha.

Atletičarke su skromno zahvalile svima koji su im pomogli, obećavši da će pokušati biti još uspješnije. A zapažene rezultate, odnosno zlatnu medalju u utrci na 400 metara, osvojila je Wanda Haber Zelanato, koja je ujedno bila i četvrta u skoku u vis.

Dea Peruško u skoku u vis je osvojila pet mjesto te 17 mjesto u utrci 100 metara prepone. Ivana Babić bila je 12. u utrci na 100 metara te 9. u bacanju kugle. Lucia Vareško osvojila je šesto mjesto u utrci na 200 metara te osmo u troskoku, dok je Ana Vareško bila druga u utrci na 1.500 metara te 40. u skoku vis. U timu je još jedna atletičarka koja se također marljivo pripremala, no zbog mature Ena Hošnjak nije mogla u Kinu. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter