Iz kioska na tržnici ukradeni pršut, sir, tartufi...

Opljačkani kiosk Sir Vesna (D. MEMEDOVIĆ)
Opljačkani kiosk Sir Vesna (D. MEMEDOVIĆ)

U noći s ponedjeljka na utorak provaljeno je u jedan te pokušano provaliti u drugi kiosk na tržnici u pulskom naselju Veruda. Nepoznati počinitelj provalio je u kiosk trgovačkog obrta Sir Vesna iz kojeg je uzeo robu te pričinio štetu od više tisuća kuna, a u kiosk trgovačkog obrta Dardi, koji prodaje meso, nije uspio provaliti, ali je vlasnici nanio štetu od nekoliko stotina kuna.

Štandovi i drugi objekti na tržnici meta su razbojnika svakih petnaestak dana iako se oni iz svog pohoda ne vrate s bogatim plijenom. Naime, u štandovima prodavači ne drže veću količinu novca, a povrće i voće im nije prikladno nositi.

- Uzmu 10 ili 20 kuna što ih ostavimo, pojedu koju bananu ili neko drugo voće. U štand provale tako što prerežu lokot pa nam time naprave veću štetu, rekao nam je Darko Škalec, prodavač na štandu koji se nalazi u blizini opljačkanog kioska obrta Sir Vesna, vlasnice iz Loborike.

Lopov je iz tog kioska otišao ovog puta s vrjednijim plijenom. "Odnio nam je skupe proizvode. Svu suhomesnatu robu, pršut i domaće kobasice, tartufe, sireve, medenicu. Paštu i ostale jeftinije proizvode nije uzeo. Šteta iznosi sigurno više od šest tisuća kuna, rekla nam je prodavačica Draženka Miočević te dodala da su u proteklih godinu i pol dana lopovi već triput provalili. Jednom i kroz prozor na kojem su sada rešetke.

I kiosk Dardi više je puta bio meta provalnika. Prije otprilike mjesec i pol dana lopov je iz objekta odnio fiskalnu blagajnu. "Iz frižidera nije ništa ukrao, a iz blagajne ionako nije imao što uzeti jer im je ostavim otvorenu da bi se vidjelo da u njoj nema novca", rekla nam je vlasnica mesnice Kristina Tomić iz Pule.

Oštećeni, ali i ostali prodavači smatraju da bi se lopovima donekle stalo na kraj kada bi tržnica bila bolje osvijetljena. Svjetlost s reflektora nedovoljno osvjetljava cijeli prostor, stoga su štandovi i kiosci u tami što lopovima omogućuje da se neopaženo prikradu i pobjegnu. Tržnica nije pokrivena videonadzorom niti ima čuvara, ali cijeli taj prostor obilazi policijska patrola. (S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter