Iz Jadrankamena otišli stecajni upravitelj i policija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nešto poslije podneva iz zgrade Jadrankamena u Pucišcima pod pratnjom policije otišao je stecajni upravitelj Ivo Bucan i policija se povukla.

Time je završena dramaticna situacija u Pucišcima na Bracu gdje se od jutros u obrani tvornice pred pogonom i upravnom zgradom okupilo, po novinarskoj procjeni, nekoliko stotina radnika Jadrankamena i mještana, kojima se pridružilo i nekoliko radnika Montera i Uzora.

"Ja nemam što komentirati. Ovo je meni normalna situacija. Za ovo su sve krivi novinari jer izazivaju napetost i ovakve situacije. U Vladi je dogovoreno s vjerovnicima da se napravi preustroj uz stecajni plan, a oni koji to sabotiraju rade protiv Jadrankamena", kratko je kazao Bucan nakon izlaska iz Jadrankamena.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonci Drpic rekao je novinarima da ce radnici Jadrankamena i sutra ujutro doci na posao, a ako se u pogonu pojavi novi stecajni upravitelj Ivo Bucan, oni ce napustiti svoja radna mjesta.

"Ova Vlada nam je obecavala sve, rekli su nam da se strpimo dok oni dodu na vlast, sada su došli, pa su nas izigrali", rekao je.

"Hrvatska je policija nocas izvršila desant na naš otok i mjesto. Jutros su zauzeli sve pozicije i da smo to prije znali organizirali bismo otpor. Meni je policija vec prije 5 sati opkolila kucu i cekali su da izidem kako bi me mogli uhapsiti. Unutra sam se morao zakljucati. Iz kuce sam izašao nekoliko sati kasnije i to uz pomoc novinara koji su me pratili, pa policija ništa nije mogla poduzeti", kazao je Drpic.

Prema Drpicevim rijecima jutros uhiceni sindikalac Jadrankamena Marko Eterovic kojeg policija sumnjici za uzimanje službenog vozila bezrazložno je priveden u policijsku postaju.

"Marko Eterovic nije pravedno priveden, a nije istina ni da je bez ikakvog osnova uzeo službeni automobil. On službeno duži škodu fabiju koju koristi iskljucivo za posao i za sve to ima papire", dodao je Drpic.

"Više je interventnih policajaca danas bilo ispred Jadrankamena nego na utakmici Hajduk-Dinamo", obratio se novinarima hrvatski dragovoljac Domovinskog rata i mještanin Pucišca Roko Etereovic dodajuci kako ih je vlast izigrala, te da se nitko u mjestu nije nadao da ce toliko policije ici na radnike.

Radnici Jadrankamena su novinarima ispricali kako je interventna policija još sinoc posljednjim trajektom iz Splita stigla u Pucišca, te vec oko 5 sati ujutro opkolila upravnu zgradu Jadrankamena i obiteljsku kucu sindikalnog vode Tonca Drpica.

Radnici su novinarima kazali kako proizvodnja u Jadrankamenu nikada nije bila upitna jer se nije prekidala. Smatraju kako je bivšim direktorima placa u Jadrankamenu bila samo džeparac, te ustvrdili da se iz Jadrankamena krade roba.

Pred upravnom zgradom te tvrtke radnici i mještani ostali su cekati desetak clanova Nezavisnog sindikata Brodosplita na celu sa Zvonkom Šegvicem, koji su se uputili iz Splita u Pucišca dati im potporu.


Podijeli: Facebook Twiter