Iz Istre otišli pljackati banku u Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica razbojnika koja su veceras opljackala Raiffeisen banku u Novom Zagrebu i tijekom bijega pokušali zapucati na policajca, uhvaceni su s plijenom nešto manjim od 50.000 kuna, doznaje se od zagrebacke policije, cije su prve informacije bile da su razbojnici pucali prema policiji.

Iako su prve informacije govorile da su razbojnici pucali na policiju, utvrdeno je da je jedan od razbojnika uperio pištolj na policajca i pokušao zapucati, ali mu je pištolj najvjerojatnije zatajio.

Razbojnici, u dobi od 30 i 26 godina, u pljacakaški pohod došli su iz Istre, a za jednim od njih bila je raspisana potraga jer je izbjegao služiti zatvorsku kaznu. Obojica su policiji poznata po imovinskim kaznenim djelima, a jedan je pocinio cak 70-ak kaznenih djela, doznaje se od glasnogovornice zagrebacke policije Jelene Bikic.

Maskirani razbojnici naoružani pištoljem pljacku su izveli danas u 18,50 sati u poslovnici Raifassen banke u Ulici Republike Njemacke, a policija ih je uhitila nakon 15-ak minuta.

Nakon pljacke pobjegli su "golfom" 2, ukradenim prije dva dana na rijeckom podrucju, no policija im je u Trnskom, takoder naselju u Novom Zagrebu, uspjela policijskim vozilima preprijeciti put.

Razbojnici su potom izišli iz automobila namjeravajuci bijeg nastaviti pješice. Kad ih je policija upozorila da se predaju, jedan od njih pokušao je zapucati na policajca.

Buduci da je razbojniku najverojatnije zatajio pištolj, jedan od policajaca ispalio je u travnjak nekoliko hitaca upozorenja, a zatim su razbojnike razoružali i uhitili.

Zasad nije poznato koliko je zaposlenika i stranaka bilo u prostoriji banke.


Podijeli: Facebook Twiter