Iz Hrvatske u Sloveniju ušlo 4.200 migranata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom noći na subotu iz Hrvatske je u Sloveniju preko zelene granice ušlo oko 4.200 migranata, objavila je jutros slovenska policija.

Najveći broj migranata ušao je na području mjesta Rigonce blizu graničnog prijelaza Harmica, kamo su kasno u petak navečer dovezeni vlakom. Prema privremenim podacima slovenske policije, to je ulazno mjesto za prijelaz granice u tjedan dana otkako u Sloveniji traje izbjeglička kriza prešlo oko 13.000 migranata i izbjeglica, a u Sloveniju ih je ukupno ušlo gotovo 55.000. 

Najveći dio njih nastavio je prema Austriji i Njemačkoj, ali točan njihov broj nije poznat.

Inače, zbog sigurnosnih razloga u Ljubljani je odgođena nogometna utakmica Olimpija - Maribor, derbi slovenskog prvenstva jer su svi policajci i redari koji su trebali osiguravati meč angažirani na nadzoru migrantskog toka, a u taj se proces sve više uključuje i slovenska vojska. Rano jutros u Austriju su iz Šentilja ušle 2.000 migranata, a Austrija i dalje prima one smještene u kampovima na sjeveru Slovenije. 

Za ubrzavanje procesa prelazaka između slovenske i austrijske policije dogovoreno je otvaranje još jednog "ulaznog mjesta", onoga u Jesenicama, odakle će izbjeglice odlaziti vlakom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter