Iz godine u godinu raste broj plesača vatrenih ritmova

Čak dvije tisuće plesača bilo je na ovogodišnjoj radionici latino plesova (Neven LAZAREVIĆ)
Čak dvije tisuće plesača bilo je na ovogodišnjoj radionici latino plesova (Neven LAZAREVIĆ)

Protekla tri dana Pula je po 13. puta za redom ugostila brojne ljubitelje latino plesova, kao i instruktore i DJ-e, koji su stigli iz svih krajeva svijeta. U veseloj i rasplesanoj atmosferi u Domu hrvatskih branitelja oko dvije tisuće plesača gibalo se u ritmova Afrike, Kariba i Južne Amerike na već tradicionalnom festivalu plesa Salsa Latina Istriana. U organizaciji Plesnog centra Studio iz Pule, odnosno instruktora plesa Rosemarie Miletić i Fabrisa Radina, festival je počeo je u petak, a završio u nedjelju velikim oproštajnim partyjem u popodnevnim satima.

Vid turističke ponude

U tri sale DHB-a, pod vodstvom 20-ak profesionalnih instruktora koji su stigli iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Velike Britanije, Luxemburga, Nizozemske, Francuske, pa čak i s Kube, plesači su na besplatnim radionicama mogli naučiti ili usavršiti svoje vještine plesanja dancehalla, kizombe, salse, bachate, sembe, swinga, cha cha, brazilian zouka i drugih plesova. Osim samih plesnih radionica, na ovom se festivalu plesačima nude i razne druge informacije vezane uz plesove, sklapaju se nova prijateljstva, a mogu se kupiti i plesne cipelice i druge sitnice za ples.

- Moram priznati da smo zadovoljni što se naša ideja da našim građanima i drugim posjetiteljima približimo malo te popularne latino i karibian plesove pokazala kao jako dobra ideja i da je ovako lijepo prihvaćena, da je festival već postao tradicionalan i da predstavlja svojevrstan vid turističke ponude u Puli van sezone. Svake godine bilježimo sve veći interes kako raznih instruktora i DJ-eva, tako i samih plesača iz cijelog svijeta, i bez obzira na to za koju se radionicu tijekom dana oni odlučili, na kraju svakog dana se svi zajedno okupimo i lijepo zabavimo na velikom zajedničkom plesnom partiju, rekao je jedan od organizatora Fabris Radin.

Ove godine su organizatori otišli korak dalje, pa je tako u subotu navečer održan i live koncert talijanske grupe La Poderosa. Budući da se ovi plesovi plešu u parovima, organizatori su i ovaj put imali takozvani "taxi crew", muške plesače koji su bili na usluzi plesačicama koje nisu imale muškog plesnog para. Međutim, kako je istaknuo Radin, i na festivalu i u plesnim školama i na tečajevima se iz godine u godinu ipak bilježi sve veći broj muškaraca koji izgleda sve više prihvaćaju ples kao nešto što je dobro znati. (Patricija SOFTIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter