Iz čista mira djevojci slomili nos, a mladića porezali po licu

Više napadača pretuklo je djevojku i mladića u Parku žrtava fašizma (D. ŠTIFANIĆ)
Više napadača pretuklo je djevojku i mladića u Parku žrtava fašizma (D. ŠTIFANIĆ)

Nakon što su 20. ožujka u Parku žrtava fašizma u Puli teško ozlijeđeni 18-godišnja djevojka, danska državljanka, nastanjena u Puli, i 20-godišnji Puljanin, pulska je policija za nanošenje teških ozljeda osumnjičila 32-godišnjaka iz Pule. Njega ujedno sumnjiči i za oštećenje automobila VW Passat, pulske registarske oznake u vlasništvu 32-godišnjaka koje se dogodilo u isto vrijeme kada i napad na dvoje mladih. Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava odvjetništvu u redovnom postupku, a policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje.

Nisu ljubavni par

Policija o događaju, koji se zbio oko 1.50 sati ne iznosi mnogo podataka, a nakon prve vijesti da se radi o mladoj Dankinji i mladiću iz Pule gotovo je cijela hrvatska javnost zaključila da se radi o strankinji, turistkinji. Međutim, radi se 18-godišnjoj djevojci, maturantici jedne pulske srednje škole, koja u Puli živi od 2009. godine pa se slobodno može smatrati Puljankom, našom sugrađankom. Brutalni napad na nju i mladića duboko je potresao Puljane, a pogotovo njezine roditelje i prijatelje. Djevojku je napadač, neslužbeno saznajemo, tukao isključivo po glavi i slomio joj nos. Ona je bila u takvom stanju da se ni ne sjeća da je bila u kolima Hitne pomoći, niti da je u bolnici bila podvrgnuta operativnom zahvatu. Neslužbeno saznajemo da je mladić napadnut staklom te da ima ozljede po licu.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da ozlijeđena djevojka i mladić nisu ljubavni par, kao što su neki mediji prvotno izvijestili. Oni se poznaju, ali su se te večeri nalazili u odvojenim društvima. Djevojka je s prijateljima proslavljala toga dana položen vozački ispit. Sjedili su u parku na klupicama, a u park je došlo i društvance u kojem je bilo više muškaraca. Pili su i počeli razbijati boce pa im je netko iz društva u kojem se nalazila djevojka, ali je bio udaljeniji od nje, dobacio da ne razbijaju jer bi se netko mogao porezati.

Divljački napad

- Tada je uslijedio bjesomučan napad na društvo djevojke. Svaki je napadač izabrao svoju žrtvu, a djevojku je jedan udarao samo po glavi. Ona je bila na podu, sva u krvi, a mladić, koji je ozlijeđen, ju je želio zaštititi. Njega su staklom porezali po licu, skoro je oko izgubio, saznajemo od osobe koja je željela ostati anonimna, a naglasila je da se nada da će policija otkriti sve napadače i da će biti kažnjeni. (Silva BODLAJ IVAŠIĆ i Mateo SARDELIN, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter