Iz cijele Europe i šire na pulski moto susret došlo 15.000 motorista

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Cijeli tjedan Pula je bila u znaku motora, druženja, dobre zabave i rock'n'rolla - u organizaciji moto kluba Twin Horn MC održan je 23. Croatia Bike Week, koji su pohodili motoristi i ljubitelji motora iz cijele Europe i šire.

Stigli motoristi iz Rusije, Novog Zelanda…

Zbog jake kiše koja je danima najavljivana i u petak navečer i sručila se na Pulu, broj posjetitelja je ove godine nešto manji no prošle - došlo ih je sveukupno oko 15.000. Kiša je mnoge omela u naumu da dođu motorom ili pak da prespavaju u šatoru u kampu, no usprkos kiši, na Vallelungi, lokaciji na kojoj se prvi put održao Croatia Bike Week, okupile su se tisuće motorista, a svakako je zanimljivo spomenuti da je primjerice bračni par s djetetom prešao čak 3000 kilometara da bi stigli iz Moskve na pulski moto susret. Bilo je tu motorista iz cijele Hrvatske, zatim Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Njemačke, Švicarske, Austrije, Francuske, Slovačke, Belgije, Engleske, Škotske… pa čak i s Novog Zelanda.

Kao i uvijek posjetitelje je dočekala impresivna koncertna pozornica, a u petak su koncertnu večer otvorili The Trio u AC/DC Tribute varijanti. Zabava je krenula odmah s prvim taktovima rock'n'rolla, prostor pred pozornicom bio je popunjen do posljednjeg mjesta, odlično raspoložena publika pjevala je hitove AC/DC, zabavljala se i plesala, no nakon nešto više od sat vremena svirke, jaka kiša rastjerala je publiku u zaklon.

Kao na Woodstocku

I usprkos kiši koja je nemilice lijevala, svirka se nastavila a pred pozornicom je i dalje ostalo do kože pokisle ali dobro raspoložene publike, no ipak - tehnički je bilo neizvedivo nastaviti koncert na velikoj pozornici uz takve vremenske uvjete. Kako to biva - kad je dobra ekipa i raspoloženje, sve je izvedivo, tako da se zabava prebacila s velike pozornice na manju pozornicu pod šatorom te se za dobar rock'n'roll pobrinula ekipa iz Rock Masters Banda i Custom Banda. Iako je blata doslovno bilo do koljena a kiša je satima lijevala, to nije omelo dobro raspoloženu publiku da nastavi s plesom i zabavom, a netko je u šali dobacio da je ovo "kao na Woodstocku".

Kiša je nastavila lijevati i u subotu, no najavljeni program se gotovo u cijelosti održao - tako je u popodnevnim satima bila izložba oldtimera, a iako su pogledi bili upereni u nebo i učestalo se pogledavala vremenska prognoza, održan je i tradicionalni defile motorista gradom. I u petak i u subotu posjetitelji su u velikom broju došli na stunt show hrvatskog moto stunt prvaka Dejana Špoljara, koji je ove godine priredio show sa čak tri asistentice - to su Matea Špoljar, Ines Stanić i Klaudia Macan, a oduševljena publika je aplauzima podržala impresivne vratolomije koje je Špoljar izvodio sa svojim motorom Yamaha, koja inače teži dvjestotinjak kilograma.

Motor napravljen u cijelosti od drva

U organizaciji revije Bikers World i Twin Horn MC-ja, održan je i izbor na najljepši custom motor, tj. motore koje su vlasnici preradili i preuredili prema svojim zamislima i željama, te je tu bilo brojnih pravih malih umjetničkih djela na dva kotača, među kojima se našao i jedan motocikl napravljen - u cijelosti od drva.

Večernji program je zbog uporne kiše ponešto izmijenjen, no publici to očito nije nimalo smetalo - nastupili su The Trio, ovoga puta kao ZZ Top Tribute Band, a nakon njih su pak zasvirali njemački Sister Soul & The Blaxperts, bend predvođen energičnom pjevačicom Tianom Kruškić, a koji već četvrtu godinu nastupaju na Croatia Bike Weeku - a sudeći po odlično raspoloženoj publici koja je plesala i pjevala s bendom, sigurno ćemo ih opet vidjeti u Puli. Inače, Tiana Kruškić je bila i mentorica pjevanja na Rock Campu koji je u suradnji s Twin Horn MC održan nekoliko dana prije Croatia Bike Weeka, te su joj se u subotu na pozornici pridružile i polaznice i polaznici radionice pjevanja i drugih radionica - Jelena Sorić, Miriam Hichri, Romina Peti, Elena Krizmanić, Lana Crnogorčić i Toni Drandić, tako da je to bila fešta s puno dobre glazbe, pjevanja, druženja i dobrog raspoloženja - za apsolutno sve generacije.

Naravno, bile su tu i seksi plesačice iz Slovenije i Hrvatske, zatim brojne hostese, štandovi s raznim potrepštinama za motoriste - od odjeće preko nakita do dijelova za motore, kao i tattoo štand.

- Unatoč lošem vremenu u petak i subotu, izuzetno smo zadovoljni posjećenošću. Nova lokacija se pokazala kao pun pogodak, a za sljedeću godinu su potrebni još neki radovi, jer smo vidjeli gdje ima još prostora koji se mogu očistiti i time još proširiti sadržaji na moto susretu. Ove godine je susret prvi put organiziran na Vallelungi, bilo je puno posla da bi se prostor očistio i uredio, no uspjeli smo sve zahvaljujući velikoj pomoći Grada Pule, raznih firmi i pojedinaca, rekao je predsjednik Twin Horn MC-ja Edi Ljubić.

Inače, Croatia Bike Week je počeo u ponedjeljak, 28. kolovoza koncertom u Circolu, u utorak se program nastavio u Actors Studiju, a od srijede do nedjelje je ova moto fešta, jedna od najvećih u regiji, održavala se na Vallelungi. I makar je uporna i obilna kiša u petak i subotu poprilično poremetila planove kako organizatorima tako i posjetiteljima, koje se moglo vidjeti u subotu ujutro kako izlijevaju vodu iz svojih šatora, svi su bili složni u jednome - i ove godine Twin Horn MC su organizirali odličan moto susret za pamćenje. (Tea TIDIĆ, snimili Neven LAZAREVIĆ, Tea TIDIĆ, Zlatko NOVAK)


Podijeli: Facebook Twiter