Iz Bruxellesa brže do europskog novca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vršitelj dužnosti procelnika Upravnog odjela za medunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otocan, koji odnedavno obavlja i funkciju voditelja istarskog ureda u Bruxellesu, predstavio je danas novu internetsku stranicu odjela na kojoj se mogu pronaci sve važne informacije o županijskim projektima financiranim iz EU-programa. Na novoj stranici Županije (www.istra-europa.eu) nalaze se vijesti i najave o aktualnim natjecajima, pretpristupnim programima i funkcioniranju institucija Europske unije.

Otocan je rekao da je u trenutku skorašnjeg ulaska Hrvatske u EU važno ponuditi relevantne informacije o svim mogucnostima koje donose integracijski procesi da bi svi zainteresirani saznali na koji nacin i iz kojih izvora mogu koristiti sredstva koja se nude putem brojnih EU-programa.

Ujedno je najavio i aktivniji rad tog županijskog predstavništva, naglasivši da su mnoge španjolske regije kroz rad regionalnih predstavništava postale najuspješnije u iskorištavanju europskog novca. Po njegovim rijecima, u briselskom uredu ce se ove godine moci usavršavati djelatnici gradova i opcina, a u njemu ce moci stažirati i mladi u programu Eurodysee.encia.

- Ured je dosad opravdao svoje postojanje i doprinio je prepoznavanju istarskog identiteta i rejtingu Istarske županije na europskoj regionalnoj razini. Ostvareni su brojni kontakti, a flamanska vlada financirala je dva projekta. Ured je bitan i za bolju komunikaciju s europskim institucijama i regijama partnerima, rekao je Otocan i dodao da putem briselskog predstavništva Županija brže dobiva direktne informacije o financiranju iz europskih fondova.


Podijeli: Facebook Twiter